Başkan Zolan, Teleferik Sözümüzü Tuttuk

Başkan Zolan, Teleferik Sözümüzü Tuttuk :Denizli’de teleferik rüyasını gerçekleştirdiklerini belirten Belediye Başkanı Osman Zolan, “Vatandaşlar şehrin eşsiz manzarasının keyfini çıkaracak” dedi

Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, bugüne kadar yapılan çalışmaları, geleceğe dönük projelerini ve hedeflerini anlattı. Kenti yayla turizminde marka yapacak olan 38 milyon lira maliyetli teleferiği hizmete açtıklarını dile getiren Başkan Zolan, “Teleferikte amaç sadece Denizli’yi seyretmek değil. Yukarıda Bağbaşı Yaylası var. Yaylada da bungolov evler yaptık. Çadır ve piknik alanlarımız var. Restoran ve kafelerimiz var. Çadır alanlarında ve bungolov evlerde kalınacak. Orası yaşayan bir tesis olacak” diye konuştu. Teleferik ile 1400 metre rakıma çıkacak vatandaşların şehrin eşsiz manzarası ile doğa harikası Bağbaşı Yaylası’nın keyfini çıkaracağını kaydeden Başkan Zolan, “Çağ atlayacağımız tesisimiz yaz kış hemşehrilerimizin hizmetinde olacak. İnşallah güzellikler içinde mutlu bir şekilde vatandaşlarımız bu tesisleri kullansın, halkımıza armağanımız olsun” diye konuştu. Denizli’yi yayla turizminde marka yapacak kompleks projenin 38 milyon liralık yatırımla kurulduğunu kaydeden Başkan Zolan, tüm vatandaşları teleferiğe binmeye ve doğa harikası olan Bağbaşı Yaylası’ndaki tesislere davet etti. Tavas’taki kayak merkezi ile ilgili eksiklileri de gidereceklerini söyleyen Başkan Zolan, “Bu kış kayak merkezimiz de Ege Bölgesi’ne ve Akdeniz Bölgesi’ne hizmet verecek. 2300 rakımda olan bir yer. 4 ay kar kalıyor. Kapalı alanlarımız olacak. Uludağ gibi çok güzel olacak. Bozdağ hem turizm hem spor, teleferik alternatif turizm anlamında önemli. Bu kış kayak merkezimiz çok iyi olacak. Kayak pistlerimiz açılmış olacak. Telesiyej zaten çalışıyor. 3 hattımız var. Kayak pist uzunluklarımız da iyi” dedi.

ALT YAPIYA ÖNEM VERDİK
Büyükşehir olduktan sonra Denizli Su Kanalizasyon İdaresi’ni kurduklarını anlatan Zolan, “42 tane de yeni su deposu inşaatına başladık. 50-60 yıl önce yapılmış su depoları hiç temizlenmiş. Biz Büyükşehir olarak tüm depoların bakımını yaptık. 1057 tane mezarlık var. Ağaçların budaması temizliği yapıldı. Sonuç itibariyle temiz su içirme noktasında yatırımlar yaptık. Alt yapıları baştan aşağı yeniliyoruz. Parklar, halı sahalar, spor alanları yapıyoruz. 500 kişilik köye halı saha yapıyoruz. 186 milyon liralık ihale yaptık. Kanalizasyonları yeniliyoruz. Yağmur suyu hatları koyuyoruz. 40-50 yıllık içme suyu hatlarını baştan aşağı değiştiriyoruz. Oy hesabı üzerinden giderseniz şehir kaybeder. Bugüne kadar hiçbir zaman oy hesabı üzerinden gitmedik. Ne yapılması gerekiyorsa onu yaptık. Vatandaşlarımızın sabırlarını ve desteklerini isteyerek çalıştık” ifadelerinde bulundu. “Sessiz sedasız yürüttüğümüz bir diğer projemiz de kongre ve kültür merkezi projemiz” diyen Zolan, şöyle devam etti; “İçinde 2 bin kişilik salon olacak. Yanında 1000 ve 500 kişilik salon var. 8-9 tane de çok amaçlı salon var. 400 araçlık otoparkı olacak. Denizli Büyükşehir Belediyesi Nihat Zeybekçi Kongre ve Kültür Merkezi ismini verdik. İnşaat 1-1.5 yıl sürecek. 2012 yılında Denizli olarak Türkiye’nin en temiz şehri ödülünü almıştık. Bunu sürdürüyoruz. Arıtma tesisimiz çalışıyoruz. Katı Atık tesisimiz var. Atıksu arıtma tesisimiz var. Hem çöpten hem de arıtma tesisinden elektrik üretiyoruz. Tıbbi atık depolama alanımız var. Denizli en çevreci ve yeşil şehir. Doğalgaz yüzde 90 oranında evlerimize ulaştı. Doğalgaza 9 yıl önce başlamıştık. Denizli hava kirliliği olarak ilk 3’teydi. Artık aşağılara iniyoruz.”

“AKVARYUM YAPACAĞIZ”
Denizli’ye akvaryum yapacakları belirten Başkan Zolan, “Onun çalışmaları son noktaya geldi. Denizlimizin denizi yok ama akvaryumu olacak. Turizm olmasıyla beraber hem Denizli’de yaşayan insanlarımızın hem de yurt dışından gelen turistler için bir alternatif olacak. 2016’de yapımına başlayacağız. Şu an proje çalışmaları yapılıyor. Pamukkale yolu üzerine yapmayı düşünüyoruz. Pamukkale’ye gelen 2 milyon turist var. O güzergahta olsun istiyoruz. 2 milyon turist bir gece kalıyor. Pamukkale bizim turizmde lokomotifimiz. Arkasında da o kadar değerli vagonlar var” şeklinde konuştu.