Başkan Zorluoğlu: ’Trabzon’da Teleferik Düşünmüyoruz’

Tranzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu, Çay TV canlı yayınında günebakış gazetesinin sorularını cevaplandırdı. günebakış gazetesi imtiyaz sahibi Ali Öztürk, mahkemenin iptal ettiği teleferik konusuyla ilgili soru yöneltti. Başkan Zorluoğlu, “Sümela’da teleferik yapılıyor. Trabzon’da teleferik düşünmüyoruz.” dedi.

Başkan Zorluoğlu:Şuanda bir teleferik düşünmüyorum. Böyle bir şey programımda yok. Ama Sümela’da bir teleferik projesi var. Onun çok daha rantabl olduğunu düşünüyorum. Turizme de katkı sağlayacağını düşünüyorum. Sümela’da böyle bir teleferiğin yapımı için önümüzdeki günlerde ihale etmek suretiyle yap-işlet-devret modeliyle düşünüyoruz.

Ali Öztürk: Son olarak yine kentin en önemli sorunlarından biri, Ulaşım Master Planıyla ile ilgili bugüne kadar ne tür bir çalışma yapıldı. Şehir merkezindeki ulaşım problemini ne zaman aşacağız? Sayın Başkanın tarihlerini de belirten herhangi bir yol haritası var mı?

Başkan Zorluoğlu:Ulaşım Master Planıyla alakalı olarak Ulaştırma Bakanlığımızın bir Avrupa Birliği Projesi vardı. O çerçevede biz en iyi projeleri hazırlayan belediye olarak oraya müracaat ettik. Ekolojik köprüler, ulaşım master planı ve şehiriçi bisiklet yollarını kapsayan bir projeyle Ulaştırma Bakanlığımızın bu Avrupa Birliği’nden finanse edilecek programına müracaat ettik. Epey bir mesafe katettik. İnşallah projemiz oradan finanse edilmek suretiyle Ulaşım Master Planı halledilecek.

 

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*