Batman’da Trafiğe Akıllı Kavşak Çözümü

Batman Belediyesi, kent içi trafik akışını rahatlatabilmek için trafiğin en yoğun olduğu noktalarda kurulu 30 ‘Işıklı ve Işıksız Kavşak’ uygulamasıyla vatandaşlara ve sürücülere hizmet veriyor.

Batman Belediyesi Ulaşım Hizmetleri Müdürlüğünce kent genelinde yapılan çalışmalar neticesinde belediyemize ait 16’sı ışıklı, 14’ü ise ışıksız akıllı kavşak olmak üzere toplamda 30 kavşakta ulaşımın sorunsuz akışı için çalışma yürütülüyor.

Batman Belediyesi ışıklı ve ışıksız kavşaklarla trafiği daha hızlı ve güvenli hale getirmeyi amaçlıyor. ‘Işıklı ve Işıksız Kavşak’ sistemiyle kavşaklarda kurulan akıllı sensörler aracılığı ile elde edilen trafik verisi anlık olarak sinyalizasyon sistemi tarafından kullanılarak trafiğin yönlendirilmesine katkı sağlayacak.

Araç ve yaya trafiğinde akışın sağlıklı bir şekilde sağlanması amacıyla kentin birçok noktasında trafik işaret levhalarını yenileyen Batman Belediyesi Ulaşım Hizmetleri Müdürlüğü ekipleri, hiç levhası bulunmayan noktalara levha montajının yanı sıra özellikle okul önleri, yaya geçitleri ve engelli vatandaşlarımız için ayrılan park yerlerini belirleyen trafik levhalarına öncelik verdi.

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*