Bayraktepe Kayak Merkezinde Kar Kalınlığı 75 cm

Son kar yağışıyla beraber yaklaşık 75 santim kar kalınlığı bulunan Sarıkamış Bayraktepe Kayak Merkezi kayak severlerin vazgeçilmez mekanı oldu.
Kayak severlerin yoğun ilgi gösterdiği Sarıkamış’a özellikle hafta sonları büyük bir yoğunluk yaşanıyor.
Sarıkamış Belediye Başkanı İlhan Özbilen, Türkiye’nin En İyi Pistleri Bulunan Bayraktepe’ye Kayakseverleri Davet Etti.
Sarıkamış’ta bir kez kayanın buranın bağımlısı olduğuna dikkat çeken Başkan İlhan Özbilen; “Özelllikle Batı’da kar yağdığı zaman herkes sıkıntı yaşıyor. Üzülüyor. Araçlar cadde ve sokaklara çıkmıyor. Oysa Sarıkamış’ta kar yağdıkça bizde huzur buluyoruz. Bilindiği üzere Sarıkamış artık bir turizm ilçesi kar yağdıkça kayak merkezimiz misafirlerini ağırlıyor. Kar bizim mutluluk kaynağımızdır” dedi.
BÜTÜN PİSTLERDE KAYAK YAPILIYOR
Son kar yağışıyla birlikte kar kalınlığını 75 santimin üzerinde bulunduğunu belirten Başkan Özbilen; “Sarıkamış Kayak Merkezi’nde şuan da bütün pistlerimizde kayak yapılıyor. Kar kalınlığı resmi ölçülere göre 75 santim. Kar yağışı dün akşama kadar devam ediyordu. Pistlerimiz gayet güvenli sarıçamlar arasında kaymayı en güzel şekilde sağlayan kristal ve toz kar özelliği mevcut. Buradan Türkiye’deki bütün kayakseverlere şunu demek istiyorum. Ankara Kars arası 1 saat 15 dakikada uçak ile geliniyor. Sarıkamış Kars arası 54 kilometre duble yol yani 2 saat içerisinde her hangi bir dağı tırmanmadan kayak merkezine ulaşabilirsiniz. Ve kayak takımlarını alarak hemen kaymaya başlarsınız” diye konuştu.
SARIKAMIŞ’TA KONAKLAMA SORUNU YOK!
Belediye Başkanı İlhan Özbilen, Sarıkamış’ta konaklama sorununun olmadığını kaydetti.
Özbilen; “Otellerimiz gayet konforlu 5 yıldızlı, 3 yıldızlı otellerimiz var. İnşaat halinde yapımı devam eden 2 otelimiz var Bunlarda tamamlandığı zaman Sarıkamış’taki turizm faaliyetleri daha da güzel olacaktır. Sarıkamış Kayak Tesisleri’nde 3 telesiyej , bu telesiyejlerle buradan 2 bin 600 rakımlı Cıbıltepeye çıkılıyor. Cıbıltepeden karanlık deredeki 8 ve 9 nolu pistlerden kayılarak karanlık dereye iniliyor. Tekrar karanlık dereden telesiyejle Cıbıltepeye çıkıp tekrar kayılıyor. Burada kaymak ayrıcalıktır. Çünkü pistlerimiz hem turizm amaçlı, hem de yarışma amaçlıdır. Daha güzel bir nostalji yaşayanlar 8-9 ve 5 nolu pistlerde kayıyor. Acemiler ve diğer gruplarda başlangıçtaki pistlerde kaymaya devem etmektedir. Yani burada herşey misafirlerimiz için düşünmüştür. Otel sorunu yoktur” şeklinde konuştu.
Sarıkamış Bayraktepe Kayak Merkezi, kristal karı, uzun kayak pistleri ve modern telesiyejleriyle yerli ve yabancı turist yoğunluğu yaşanıyor.
Kar kalınlığının 75 santimetreye ulaştığı kayak merkezine çevre il ve ilçelerden gelen kayak tutkunları, kayağın keyfini doyasıya çıkarıyor.

Kaynak: iha

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*