Beşikdüzünün Teleferik logosu belirlendi

Beşikdüzünün Teleferik logosu belirlendi :Beşikdüzü’nün Teleferik logosu belirlendi, işte hikayesi Beşikdüzü İlçesi’nde, Beşikdağ Turizm Ve Doğa Sporları Merkezi Projesi kapsamında yapılacak olan Teleferik için logo çizim çalışmaları sonuçlandı.

LOGONUN HİKAYESİ
Logonun hikayesi tamamen Beşikdağı’na ait bir efsaneden gelmektedir. İşte logoyu ortaya çıkaran Efsane: Bir ailenin başından geçen hikayeyi anlatır. Yaylacılığın önemli olduğu zamanlarda göç etmeye karar veren köylü ailenin dokuz tane oğlu varmış. Ancak içlerinden biri sadece bir haftalıkmış. Göç ederken mola verdikleri yerden ayrılırken yüklerinin çokluğundan bazı eşyalarını ormanda bırakmak zorunda kalmışlar. Bir müddet yol aldıktan sonra küçük çocuğu da orada unuttuklarını fark etmişler.

Ardından yeni yaylada belli bir zaman geçmeden sekiz oğlu da hastalığa yakalanıp ölmüş. Bunun üzerine köye geri dönme kararı alan aile ormanın içinden geçerken ormana bıraktıkları çocuklarının ölüsünü görmek istemişler. Ancak; çocuğu unuttukları yerde hiçbir şey yokmuş. Az ilerde bir keçi görmüşler ve çocuk onun yanındaymış. Büyümüş kilo almış bir halde bulmuşlar. Hemen çocuğu alıp köye geri dönmüşler ama o keçi hiç onların peşini bırakmamış, her zaman takip etmiş. Hiçbir köylü onu kovmayı başaramamış. Ardından annesinin aklına keçi ve çocukla olan ilişkisini test etme fikri gelmiş. Onu her gün bir dağın başına beşikle bırakıp, keçinin gelip onu beslemesini izliyormuş. Çocuk büyüyene kadar bu şekilde devam etmiş. Çocuk büyüdükten sonra keçi ortadan kaybolmuş. Anne ise beşiği dağın başında bırakmış ve bu dağa Beşikdağı adı verilmiş.

Kaynak : www.61saat.com