Beykoza boğaz manzaralı teleferik geliyor

Beykoza boğaz manzaralı teleferik geliyor :Sultaniye-Karlıtepe ve Hz. Yuşa Tepesi arasında teleferik hattı kurulacak. Eşsiz boğaz manzarası 190 metre yükseklikte, 2.5 kilometre boyunca havadan izlenecek

Anadolu Yakası’nın ilk teleferik hatları Beykoz’da kuruluyor. Ulaşım ve turizm yatırımı olarak planlanan çalışmayla ilçenin mesire ve ziyaret alanlarına ilgi artarken Beykoz diğer ilçelerdeki turizm ve sosyal canlılığı yakalayacak. Beykoz Çayırı-Hz. Yuşa Tepesi arasında kurulacak hattın bir istasyonu, tarihi Beykoz Çayırı girişinde kurulması planlanan Yalıköy kapalı pazar yeri ve yer altı otoparkının hemen yanında yer alacak. Bu noktaya gelen yerli ve yabancı turistler İstanbul’un en çok ziyaretçi alan mekânlarından olan Hz. Yuşa Tepesi’ne eşsiz boğaz manzarasını seyrederek ulaşacak. Projenin hayata geçmesiyle tarihi Beykoz Çayırı ve Yuşa Tepesi’ne ilgi artacak hem de vatandaşların sahilden tepelere ulaşımı kolaylaşacak. Beykoz Çayırı ve Hz. Yuşa Tepesi arasındaki teleferik hattının toplam güzergâh uzunluğu 2.5 kilometreye, yüksekliği de 190 metreye kadar çıkacak.

SULTANİYE -KARLITEPE HATTI
İlçedeki önemli turizm yatırımları arasında yer alan Karlıtepe C Tipi Mesire Alanı projesi kapsamında da sahilden bölgeye ulaşımı sağlayacak bir teleferik hattı işleyecek. Sultaniye-Karlıtepe adı verilecek bu hattın açılmasıyla ziyaretçiler Boğaziçi’nin ve şehrin en güzel manzarasına sahip, piknik ve spor alanlarıyla donatılacak olan Karlıtepe Mesire Alanı’na 2 kilometrelik bir gezintiyle ulaşabilecek. İlçeye kazandırılacak teleferik hatlarının metro yatırımıyla entegre edilmesi planlanıyor.