Bilecik’te İnşaat Aşamasındaki YHT Tünelinde Göçük Meydana Geldi

Bilecik’te Yüksek Hızlı Tren (YHT) hattında yer alan, ancak henüz kullanılamayan bir tüneldeki çalışmalar sırasında yaşanan çökme sonucu 40 metre derinliğinde 80 metre çapında göçük meydana geldi.

Bilecik ile Bozüyük ilçesi arasında yer alan Kurtköy’de yapımı devam eden ve bittiğinde Bilecik-Bozüyük arasındaki mevcut YHT mesafesini ve ulaşım süresini kısaltacak olan tünel çalışmasında göçük meydana geldi. Yaşanan göçükte adeta bir obruk meydana gelirken, kazada ölen veya yaralanan olmadı. Oluşan obruğun ardından Kurtköy’deki hızlı tren şantiyesinde çalışan ekipler kendi imkanlarınca tedbir almaya çalıştı.

Ana güzergâh 2009 yılında başka bir bölgede yaşanan göçük nedeniyle çalışmıyordu. 2009 yılında yaşanan olayda, Eskişehir-Bilecik YHT ana hattı üstünde yer alan ve Ahmetler köyü mevkinde 6,2 kilometre boyunda yapılması planlanan tünelin henüz 1’inci kilometresinde göçük meydana gelmişti. Bugünkü göçüğün yaşandığı bölgeye 10 kilometre uzaklıkla yaşanan göçük sonrası hattın devam etmesi için geçici süreliğine bir hat oluşturularak YHT hattı ulaşıma açılmıştı.Mesafenin ve ulaşım süresinin kısılması amacı ana hatta yeniden başlatılan çalışmalar, yaşanan göçük nedeniyle yeniden durdu.

Asım Taş’a ait evin önünde bulunan arazide meydana gelen obrukta felaketin eşiğinden dönüldü. Oluşan obruk dolayısıyla yaklaşık 40 metrelik bir çukur açılırken, obruğun meydana geldiği alanda bulunan tarım arazileri adeta yerin dibine gömüldü. Olayın yaşandığı bölgede evler tahliye edildi.

Obruğun oluşumuna şahit olan bir vatandaş, balkonda oturduğu sırada toprağın çökmeye başladığını belirterek, “İlk başta iki araba büyüklüğünde bir çukur açıldı daha sonra oldukça büyüdü. Arazide bulunan ziraat aletlerimizi obruğun içinde kayboldu. O esnada dışarıda kimsenin olmaması ise büyük bir şans. Devletimiz konuyla ilgilenir destek verir inşallah” ifadelerini kullandı.

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*