Bingölde Kar Eğlencesi

Bingölde Kar Eğlencesi :Bingöl’de kar eğlencesi Diyarbakır, Mardin ve Şırnak’ın bazı ilçelerinde yaklaşık 3 ay süren sokağa çıkma yasağı ile çatışmalı ortam devam ederken Bingöl’de, Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın desteğiyle Bingöl Belediyesi’nin düzenlediği kayak etkinilğine katılan vatandaşlar, doyasıya eğlendi.

Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun 28 Şubat’ta açılışını yaptığı Hesarek Kayak Merkezi’nde gerçekleştirilen etkinliğe katılan vatandaşlar, naylon, leğen ve kızakla, Mart ayında kayak yapmanın keyfini yaşadı.

Belediyenin tahsis ettiği araçlarla kayak tesislerine taşınan vatandaşlara, ücretsiz leğen ve kızak dağıtıldı. Kayak tesisleri imkanlarından ücretsiz yararlandırılan bazı vatandaşlar ise naylon ve leğenlerle kaymayı tercih etti.

“Kültürümüzü yaşayalım yaşatalım programı” adlı SODES projesi kapsamında kışın da leğen ve kızakla kayma keyfini yaşayan çocuklardan Furkan Yüksel, “Haserek kayak tesislerindeyiz, henüz açılışı yeni yapıldı. Ortam güzel SODES projesi adı altında geldik. Çok eğleniyoruz, mutluyuz” dedi.

Leğenle kayak yapmanın keyfini yaşayan Yusuf Bürkek ise, “Bingöl Haserek kayak tesisleri çok güzel. Burada ayrıca kayak ve yemek dağıtımı yaptılar. Çok mutluyuz leğenlerle kayıyoruz çok eğleniyoruz” diye konuştu.

Belediye Başkanı Yücel Barakazi, kendi eliyle ızgarada pişirdiği sucukları, etkinliğe katılan vatandaşlara ikram etti. Daha sonra müzik eşliğinde halay çeken vatandaşlar, mutlu bir pazar geçirerek akşam saatlerinde evlerine geri döndü.