Bir kalkınma projesi olarak Kayak

Bir kalkınma projesi olarak Kayak :Türkiye Kayak Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi Hüseyin Pehlivan, federasyon olarak hedeflerinin 12 yıllık kalkınma planı çerçevesinde Türkiye’yi uluslararası standartlarda kayak yapılabilen bir ülke haline getirmek olduğunu söyledi.

Pehlivan, beraberindeki heyetle Artvin Valisi Kemal Cirit’i makamında ziyaret ederek, federasyonunun hayata geçirdiği “Bir Kalkınma Modeli Olarak Kayak” projesi hakkında bilgi verdi.

Türkiye’de 20 kayak merkezi bulunduğunu belirten Pehlivan, “Kayak Federasyonu olarak illerimizde bulunan kayak merkezlerini yerinde inceleyerek rapor hazırlıyoruz. Vali ve belediye başkanlarını ziyaret ederek, kayak merkezlerinin sorunları ve çözüm önerileri konularında fikir alışverişinde bulunuyoruz. Amacımız kayak merkezlerindeki eksikleri giderip, daha modern ve kullanışlı hale getirerek ülkemizin de kayak sporunda var olduğunu tüm dünyaya duyurmaktır.” diye konuştu.

Pehlivan, kayak sporunda ülke olarak kendilerine Avusturya modelini örnek aldıklarını ifade ederek, şunları söyledi:

“Bir kış sporu olan kayakla kalkınmak istiyoruz. Avusturya hükümeti ve Avrupa Birliği’nin Alp Dağları’ndaki çalışmasıyla Avusturya kış turizminden yıllık yaklaşık 70 milyar avro gelir elde etti. Yani Avusturya’nın herhangi bir köyündeki kayak tesisi bizim ülkemizdeki tüm kayak tesislerine bedel. Kayak merkezi anlamında ülke olarak çok gerilerdeyiz. Ülke olarak bunu aşabilir ve bu kayak teknolojisini yakalayabiliriz. Sağ olsun Sayın Cumhurbaşkanımız, Sayın Başbakanımız, bakanlarımız ve kayak yapılabilecek 48 ilimizin milletvekillerinin katılımıyla kayakla kalkınma, kış turizmi, yayla turizmi ve sağlık turizmi başlıkları altında çalıştay gerçekleştirdik. 12 yıllık kalkınma planı içerisinde bu projelerimizi hayata geçirmek istiyoruz. Federasyon olarak hedefimiz 12 yıllık kalkınma planı çerçevesinde Türkiye’yi uluslararası standartlarda kayak yapılabilen bir ülke haline getirmek.”

Vali Cirit ise illerinde kayak merkezi olduğunu ancak tam kapasiteyle çalıştığını söyleyemeyeceğini dile getirerek, “Kayak merkezinde yapılması gereken çok işimiz var. Kayak, maliyet isteyen bir spor dalı. Kayak merkezine gelen kayakseverlerin, lüks tesisler görmek istedikleri yönündeki taleplerini biliyoruz. Bu anlamda Kayak Federasyonunun hazırladığı proje ve planlamalarla Atabarı Kayak Merkezi’nin gelişmesine büyük katkı sunacağına inanıyorum.” diye konuştu.

Atabarı Kayak Merkezi’nin hafta sonları binleri bulan kayakseveri ağırladığına işaret eden Cirit, “Turizm noktasında ilimizin kış sporlarından hak ettiği payı alabilmesi için çalışmalarımız devam ediyor. Federasyonun da değerli katkılarıyla kayak merkezimizi cazibe merkezi haline dönüştürebileceğimizi düşünüyoruz.” ifadesini kullandı.

Ziyaret sonunda Pehlivan, günün anısına Vali Cirit’e Kayak Federasyonunu temsil eden plaket takdim etti.