Bitlis Nemrut Kayak Merkezi Kayakseverleri Bekliyor

Bitlis Nemrut Kayak Merkezi Kayakseverleri Bekliyor :Nemrut Kayak Merkezi kayakseverleri bekliyor BİTLİS’in Tatvan İlçesi’nde 2004 yılında açılışı yapılan 2 bin 550 metre uzunluğu ile Türkiye’nin en uzun pistleri arasında gösterilen Nemrut Kayak Merkezi, yoğun kar yağışının ardından ziyaretçilerin uğrak mekanı haline geldi.

BİTLİS’in Tatvan İlçesi’nde 2004 yılında açılışı yapılan 2 bin 550 metre uzunluğu ile Türkiye’nin en uzun pistleri arasında gösterilen Nemrut Kayak Merkezi, yoğun kar yağışının ardından ziyaretçilerin uğrak mekanı haline geldi. Bitlis Valisi, Ahmet Çınar, “Gündemimiz terör olmaktan çıkıp turizm olmaya döndüğü an buraya dünyanın her yerinden turistler kayak yapmak üzere gelecekler” dedi.

Bitlis ve çevresinde etkili olan yoğun kar yağışı ulaşımı aksatıp, hayatı olumsuz yönde etkilerken, Tatvan İlçesi’nde bulunan Nemrut Kayak Merkezi, profesyonel, amatör ve ilk kez kaymak isteyenlerle dolup taşıyor. 2 bin 550 metre pist uzunluğuna sahip olan Van Gölü manzaralı Namrut Kayak Merkezi’ne gelen kayak severler, saatlerce Türkiye’nin en uzun pistlerinden biri olan Nemrut’ta kaymanın kefini yaşıyor.

Bitlis Valisi Ahmet Çınar, Bitlis’te 3 kayak merkezinin bulunduğunu, bunlardan birinin şehir merkezinde, ancak burasının dik olması nedeniyle profesyoneller için uygun olduğunu, ikincisinin Bitlis-Tatvan yolundaki Rahva’da bulunduğunu buranının da orta seviyede kayak yapmayı bilenlere, üçüncü kayak merkeznin ise Nemrut Kayak Merkezi olduğunu belirtti. Bu kayak merkezinin en acemisinden en ustasına kadar herkes için uygun bir zemini bulunduğunu ifade eden Vali Çınar şunları söyledi: “Buraya yerel anlamda halkımızın yoğun ilgisi var. Çevre iller başta olmak üzere buraya büyük rağbet gösteriliyor. Geçmişte turistlerinde geldiği bir yer ancak malum bölgemizdeki huzursuzluklardan kaynaklı olarak biraz dışarıdan gelenlerin sayısında bir azalma var. Tabi biz şunu diliyoruz. Gündemimiz terör olmaktan çıkıp turizm olmaya döndüğü an buraya dünyanın her yerinden turistler kayak yapmak üzere gelecekler. Gelen turistler burada sadece kayak yapmakla kalmayacak, zirveden Nemrut Krater Gölü’nün ve ayaklarımızın altında gibi görünen muhteşem Vangölü manzarasını izleme fırsatı bulacak. Dolayısıyla biz herkesi Bitlis’e kayak yapmaya davet ediyoruz. Buradan mutlu olacakları ve keyif alacaklarını ifade etmek istiyorum. Tesislerimiz ihtiyaçları karşılamaya yetecek seviyededir.”