Bitliste 36ncı Turizm Haftası Etkinlikleri

Bitliste 36ncı Turizm Haftası Etkinlikleri

Bitlis’te 15-22 Nisan tarihleri arasında kutlanan Turizm Haftası etkinlikleri kapsamında Nemrut Kayak Tesisi’nde bir program düzenlendi.

Hafta çerçevesinde Bitlis Valiliği ile Kültür ve Turizm İl Müdürlüğü tarafından birçok etkinlik düzenlenirken, ilk olarak Nemrut Kayak Tesisi’nde kayak severler bir gösteri sundular. Programa katılan Bitlis Valilisi Nurettin Yılmaz, birçok ilde insanların güneş tadını çıkardıklarını ancak Bitlis’te halen kayak yapıldığını belirtti. Yılmaz, “Türkiye’nin birçok ilinde günlük güneşlik bir havada deniz ortamında Turizm Haftası başlatılırken, biz Bitlis’te farklı bir güzelliği başlatıyoruz. Burada kayak yapmanın zevkini yaşıyoruz. Çünkü burada bu güzelliği yaşamamız için yeterince kar var. Birçok yerde kış ve kayak sezonu kapanırken biz en az 20 gün daha kayak yapacağız. Kayak sporuna gönül verenleri buraya davet ediyoruz. Her türlü imkanımız var. Van Gölü manzaramız var. 15 kilometre ötede Ahlat’ımız var. Burada da tarihi güzelliklerimiz mevcuttur. Tatil yapmak isteyen herkesin her şeyi bulabileceği bir yerdeyiz. Atalarımızın Anadolu’ya giriş yaptığı bu kapıyı herkesin aralamasını istiyoruz. Herkesin buradaki güzellikleri yaşamasını arzu ediyorum. Buna eminiz ki Bitlis turizm anlamında hak ettiği payı alacaktır. Buradan değerli işadamlarımıza büyük sorumluluk düşüyor. İnşallah bölgemiz turizm açısından hak ettiği konuma gelecektir” şeklinde konuştu.

Vali Yılmaz’dan sonra bir konuşma yapan Bitlis Kültür ve Turizm İl Müdürü Hüsnü Işıkgör ise, “Bitlis’te 36’ncı Turizm Haftası’nı inşallah kayak yaparak açacağız. Herkes deniz kum derken biz kışı yaşıyoruz. Bu güzelliği yurdumuzun her tarafındaki güzelliklerden bir tanesi, işte seçkin destinasyon olarak 2010 yıl seçilen Nemrut Krater Gölü’nde kayağın halen yapıldığının bir ifadesi var. Bu güzelliği hep beraber yaşayacağız. Bu haftanın başarılı geçmesini diliyorum, emeği geçen başta Valimiz Nurettin Yılmaz’a ve diğer kamu kurum amirlerine teşekkür ederim” diye konuştu.

Kaynak: sondakika

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*