Bitliste Artık Ben De Kayak Yapıyorum Projesi

Bitliste Artık Ben De Kayak Yapıyorum Projesi :Bitlis İl Özel İdaresi ile Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından finanse edilen “Artık Ben de Kayak Yapıyorum” projesi, Bitlis Gençlik Spor Kulübü Derneği tarafından hayata geçirildi.

Sosyal Destek Programı (SODES) kapsamında hayata geçirilen projenin tanıtımı Onur Güler Tesisi’nde Bitlis Vali Yardımcısı Alp Eren Yılmaz ile Gençlik Spor Kulübü Başkanı Refik Avşar’ın katılımıyla yapıldı. Burada konuşan Alp Eren Yılmaz, SODES projesi kapsamında 120 öğrenciye kayaklarını, elbiselerini ve eğitimlerini valilik olarak tarafından üstlenildiğini söyledi. Vali Yardımcısı Yılmaz, “Bugün Gençlik ve Spor Bakanlığı ve İl Özel İdaresi’nin desteklediği SODES projesinin tanıtımı amacıyla burada bulunmaktayız. Geçen yıl başlattığımız SODES projelerinin devamı kapsamında bir kulübümüzde 50 öğrenci, diğer kulübümüzde 70 öğrenci olmak üzere toplam 120 öğrenciye SODES desteklerini eğitim faaliyetlerini paylaşıyoruz. Daha öncede sayın valimizin beyan ettiği gibi SODES projesi kapsamında 120 öğrencimize kayak malzemeleri, elbiseleri ve eğitimleri valiliğimizce karşılanmaktadır. Bu senede il genel meclisimizin desteğiyle de 400 sporcumuza kayaklarını, elbiselerini ve eğitimlerini karşılayarak maddi açıdan yardıma ihtiyacı olan mağdur ailelerimizin çocuklarını kayak sporuyla tanıştırmaya çalışmak için bir proje geliştirdik. Yaklaşık 600 çocuğumuza bu imkanı tanıtmış olduk. Eğitimlerimiz devam ediyor. Bu sene yeni başlayan çocuklarımız oldu. Onlarda bu işi öğrendiler. İnşallah önümüzdeki yıllarda yapılacak olimpiyatlara burada sporcuların yetişeceğini temenni ediyorum. Bu doğrultuda çalışmaya devam edeceğiz. Bitlis’in Türkiye’yi hem ülkemiz nezdinde hem de dünya nezdinde temsil edeceğine inanıyorum” dedi.

Türkiye’nin değişik illerinde düzenlenen çeşitli yarışmalarda başarı elde edildiğini ifade eden Yılmaz, “Geçen hafta yapılan DAP oyunlarında alp disiplininde 2. mukavemette 3. olduk. En son Portekiz’de düzenlenen Avrupa Atletizm Şampiyonası olan sporcumuzu tebrik ediyorum. Bitlis’imizi hem ülkemizde hem de Avrupa’da tanıtmış oldu. Bu başarılarının devam etmesini diliyor ve birinciliklerin gelmesini istiyorum” diye konuştu.

Bitlis Gençlik Spor Kulübü Başkanı ve Onur Güler Kayak Merkezi Müdürü Refik Avşar ise, “Artık Ben de Kayak Yapıyorum SODES projesi kapsamında geçen yıl 30 kayıtlı sporcu, bu yıl 45 kayıtlı sporcu olmak üzere 75 sporcu ve 3 antrenör ile çalışmalarımızı devam ettiriyoruz. Bu yıl 120 saat temel eğitimi olan bu projemize başta valimiz olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.