Bitliste kayak sezonu açıldı

Bitliste kayak sezonu açıldı :Bitlis’te hafta sonunu fırsat bilen vatandaşlar, kar kalınlığının yeterli seviyeye ulaştığı kayak merkezlerine akın etti.

Kar yağışının yerini güneşli havaya bırakmasıyla Bitlis merkezdeki Erhan Onur Güler ve Tatvan’daki Nemrut kayak merkezleri doldu.

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Kayak Kamp Eğitim Merkezi Müdürü Refik Avşar, gazetecilere yaptığı açıklamada, kuruma bağlı Erhan Onur Güler Kayak Tesisi’nde sezonunun başladığını söyledi.

Avşar, tesisinin faal şekilde hizmet verdiğini ve herkesi kayak yapmaya beklediklerini ifade ederek, şöyle konuştu:

“Tesisimizde serbest kayan vatandaşlarımız var. Sporcularımız da çalışmalarına devam ediyor. Tesisimiz çok güzel ve hiçbir sıkıntımız yok. Önümüzdeki hafta Bitlis Valiliği ve Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğümüzce Kayak Temel Eğitim Kampını başlatacağız. Temel eğitim kampına yapılacak müracaatlarda, malzemesi olan sporcuları alacağız. Kampta 400’e yakın sporcuya ulaşmayı hedefliyoruz. Önümüzdeki haftadan itibaren tesisimiz 15 gün sürekli çalışacak. Kaymaya gelenler olduğu sürece, her gün tesisimizi çalıştırabiliriz.”

Tesise kayak yapmak için gelen Metin Kazaz (66) ise yaklaşık 50 yıldır bu alanda uğraş verdiğini belirterek, “Telesiyej sistemi yapılmadan önce bu pisti ezerek zirveye çıkardık. Şimdi tesisiz çok güzel. Bunda emeği geçenlere teşekkür ediyorum. İlimizde kayak sezonu açıldı. Tesis şu anda cıvıl cıvıl ancak kayak yapan gençlere, devletimizin ve sivil toplum kuruluşlarımızın biraz daha yardımcı olmasını istiyoruz. İyi bir kayak sezonu olmasını diliyorum” dedi.