Bitlis’te Kayak Temel Eğitim Kursu Açıldı

Bitlis’te Kayak Temel Eğitim Kursu Açıldı : Türkiye’de en fazla kar yağışı alan Bitlis’te Kayak Temel Eğitim Kursu açıldı

BİTLİS’te, Gençlik ve Spor Hizmetleri İl Müdürlüğü tarafından kayak temel eğitim kursu açıldı. Kursu ziyaret eden Bitlis Valisi Ahmet Çınar, Bitlis’in Türkiye’de en fazla kar yağışı alan il olduğunu, bu nedenle kayak konusunda da önemli sporcuların yetiştiğini söyledi.

Kar yağışının en fazla olduğu yer olan Bitlis’te Kayak Temel Eğitim kursu açıldı. Kursu ziyaret eden Bitlis Valisi Ahmet Çınar, kente yılda ortalama 6 metre kar yağdığını, belirli aylarda ise bunun 9 metreyi aştığını söyledi. Bunun Bitlis için büyük fırsat ve bereket olduğunu belirten Vali Çınar, kar yağışından dolayı ildeki gençlerin kayak sporuna büyük bir ilgisi olduğunu söyledi. Kentte 3 kayak merkezi bulunduğunu hatırlatan Vali Çınar şöyle konuştu: Bunlardan birisi Türkiye’de pist olarak en dik kayak merkezi olan Erhan Onur Güler kayak merkezimizdir. Dik olduğu için profesyonel kayakçıların kayak yapabildiği, milli sporcularımızın antrenman yapabileceği bir yerdir. Bizler valilik olarak bütün kurumlarla işbirliği yaparak, Gençlik Spor İl Müdürlüğümüz organizasyonunda daha çok gencin kayak sporuyla uğraşabilmesi için ve daha çok milli sporcu yetiştirebilmek için birçok kurs ve kamplar düzenliyoruz. Buradaki kampımız kış mevsimi boyunca sürekli dolu oluyor. Dolayısıyla Türkiye’de bulunan kayak merkezlerine hoca yetiştirme potansiyeline sahibiz. Biz milli sporcularımıza başarılar diliyoruz. Emeği geçen bütün arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum.

‘350’NİN ÜZERİNDE LİSANSLI KAYAKÇIMIZ VAR’

Bitlis Gençlik Hizmetleri Spor İl Müdür Vekili Medeni Öztaş ise, kentin daha önce de birçok kez Milli takıma kayakçı yetiştirdiğini belirterek, Bitlis’te şu anda 350 faal lisanslı sporcunun olduğunu söyledi. Bunun yanında bine yakın faal olmayan sporcunun da bulunduğuna dikkat çeken Öztaş, Tabiri caizse kentimiz dağlarıyla beraber beyaz elmas dediğimiz kar ile örtülüdür. Bu bizim için büyük nimet ve fırsattır. Şu an bu kampa alp, kuzey ve snowboard kategorilerinde kamp açmış durumdayız. Bunlardan 60 sporcumuz Rahva mevkiinde, 14 tanesi snowboard olmak üzere toplamda 236 sporcumuz ile 23 Ocak- 7 Şubat tarihleri arasında kampımız sürecektir. Sporcularımız toplam 8 antrenör nezaretinde temel eğitim kursu alıyor diye konuştu.