Bolu Gölcüke teleferik yapılması planlanıyor

Bolu Gölcüke teleferik yapılması planlanıyor

Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, Gölcük Tabiat Parkı’nı dünya turizme açmaya hazırlandıklarını ifade ederek, “Gölcük’e otel yapacağız. Aynı zamanda teleferik hattı kurarak araç girişini önlemek istiyoruz” dedi.

Çam ağaçlarıyla süslü ve doğal güzelliğiyle ünlü Gölcük Tabiat Parkı’nda incelemelerde bulunan Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, turizm kenti olma yolunda yeni bir projeyi daha açıkladı. Tabiat Parkı’nda gazetecilerin sorularını yanıtlayan Başkan Yılmaz, “Dünyanın en güzel kenti Bolu, Bolu’nun da en güzel bölgesi Gölcük’tür. Allah nasip ederse Gölcük’ü hem Türk hem de yabancı insanların gelip, görüp, haz alabilecekleri, mutlulukla ayrılabilecekleri ve tekrar gelmek için can atacakları bir mekan haline getirmeye uğraşıyoruz. Bu mekanda inşallah sistem yaza doğru oturmuş olacak. Burası, kış ve yaz Bolu’ya gelenlerin mutlaka uğramak zorunda kaldıkları bir mekan. Allah her yeri güzel yaratmış ama burayı bir başka güzel yaratmış. Onun için hem dünyadan hem de Türkiye’den herkesi tabiatın kalbi olan Bolu’ya, Bolu’nun da kalbi olan Gölcük’e davet ediyoruz. Doğal güzellikleriyle ünlü Gölcük Tabiat Parkı’nı dünya turizmine açmak istiyoruz” şeklinde konuştu.

Gölcük Tabiat Parkı’nda yapılan çalışmalarda doğal malzemelerin kullanıldığı ifade eden Başkan Yılmaz, “Gölcük Tabiat Parkı’nda her şeyi doğal malzemelerle yapmaya gayret ediyoruz. Masaları özel kesilmiş meşe ağaçlarından yaptık. Ziyaretçilerin yaz ve kış ateş yakabilecekleri dinlenme alanları oluşturmaya çalıştık. Parkta doğal olmayan hiçbir şeyi barındırmayacağız. Ziyaretçiler tabiatın ve havanın hazzını çıkaracaklar” diye konuştu.

Gölcük Tabiat Otel yapılacağını ve teleferik hattı kurulacağını müjdeleyen Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, “Gölcük’ün üstüne değil alt kısmındaki ormanda küçük ve modern bir otel yapmayı planlıyoruz. Ayrıca Gölcük’e teleferikle çıkılmasını sağlayarak buraya araç gelmesini de engellemek istiyoruz. Bu bütünlük sağlanırsa birinci kademe olarak teleferik Gölcük’e, ondan sonra Aladağlar’a, en son da Kartalkaya’ya doğru gidecek. Bu hattı gelecekte planlamak durumundayız” ifadelerine yer verdi.

Başkan Yılmaz’ın projesi hayata geçerse artık ziyaretçiler Gölcük’e araçlarla değil, Karacasu beldesinden teleferikle çıkacak.

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*