Boztepe Bulutlara Dokunun Projesi’nde Finale Doğru

Denizi, yeşil doğası ve zengin tarihi dokusuyla Karadeniz’in yükselen yıldızı haline gelen Ordu’da, turizm yatırımları sürüyor. Kentin seyir terası olan 530 rakımlı Boztepe’de, Büyükşehir Belediyesi’nce hizmete sunulan ‘Bulutlara Dokunun Projesi’nin tamamlanmasıyla birlikte, asfalt çalışmaları da başladı.

Mavi ile yeşilin kucaklaştığı kıyıları, birbirinden güzel yaylaları ve şelaleleriyle yerli ve yabancı turistlerin ilgi odağı olan Ordu’da, turizme yönelik çalışmalar devam ediyor. “Düşünen, Üreten, Yarışan Ordu” sloganıyla, altyapı, ulaşım, üstyapı, tarım ve sağlık alanında birçok proje ve yatırımı hayata geçiren Ordu Büyükşehir Belediyesi, turizm alanında yaptığı çalışmalarla, şehri geleceğe hazırlıyor. Şehrin seyir terası konumundaki 530 rakımlı Boztepe’de, 5 farklı aşama ve tek bir konseptten oluşması nedeniyle, ‘5 yıldızlı Proje’ olarak adlandırılan ‘Boztepe Bulutlara Dokunun” projesi tamamlandı.

“BULUTLARA DOKUNUN PROJESİ” TAMAMLANDI

Ordu Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Coşkun Alp, beraberinde Fen İşleri Dairesi Başkanı Abdulkadir Hatipoğlu ve Zabıta Dairesi Başkanı Cevdet Çağlar ile birlikte, Boztepe’de devam eden sıcak asfalt çalışmalarını yerinde inceledi. Boztepe’nin yenilenen yüzüyle, misafirlerini beklediğini ifade eden Genel Sekreter Alp, “Boztepe Bulutlara Dokunun projesi ve çevre düzenleme işi tamamlandı. Yöresel ürünler satış dükkanları hizmete hazır. Yayalaştırma projesi kapsamında, alt ve üstyapı bitti. Yürüyüş alanları hazırlandı. İnsanların konforunu sağlayacak her türlü hizmet oluşturuldu” diye konuştu.

BAĞLANTI YOLLARI SICAK ASFALTA KAVUŞUYOR

‘Bulutlara Dokunun Projesi’nin tamamlanmasıyla sıcak asfalt çalışmalarının başladığını ifade eden Alp, “Tüm bu yatırımların bağlantı yolları kalmıştı. Şimdi bu bağlantı yollarını yapmak üzere, ekiplerimiz çalışıyorlar. 600 metrelik kısımda, Boztepe’nin zirvesi ve ‘Bulutlara Dokun Projesi’ne bağlanılıyor. Yine anayola bağlanan yolda da asfalt çalışması yapıyoruz. Aşağıda da 1250 metrelik bir kısımda eksik kalmıştı. 1250 metreden sonra 1000 metrelik bir yol vardı. O da tamamlandı. Dolayısıyla 10 metrenin üzerinde bir platform genişliğinde Boztepe’nin yol problemi tamamen ortadan kalktı. İnsanlarımız araçlarıyla, sağlıkla, huzurla, herhangi bir riske maruz kalmadan yaz kış Boztepe’ye çıkabilecek” şeklinde konuştu.

ZİYARETÇİLER İÇİN HER ŞEY DÜŞÜNÜLDÜ

‘Boztepe Bulutlara Dokunun Projesi’ kapsamında, doğayla uyumlu, 11 dairelik 5 adet villa tipi otel ve 1 adet de restoran inşa edildi. 7 metre genişliğinde ve 450 metre uzunluğundaki aks üzerinde Boztepe Satış Birimleri ve Peyzaj Düzenleme Projesi hayata geçti. Proje kapsamında, oluşturulan aks üzerinde 25 tanesi yöresel ürünlerin satışı için olmak üzere 27 adet satış büfesi tasarlandı. Düzenleme işi kapsamında da 371 metre taş duvar, 94 araçlık otopark, çevre aydınlatma, yağmur suyu ve alt yapı çalışmaları hayata geçti.

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*