Boztepe Teleferik Ordunun Turizm Potansiyelini Arttırdı

Boztepe Teleferik Ordunun Turizm Potansiyelini Arttırdı :Ordu’da 8 Temmuz 2011 tarihinde hizmete giren teleferiğin kentin turizm adına gelişimine büyük katkı sağladığı bildirildi.

Ordu Belediye Başkanı Seyit Torun, yaptığı yazılı açıklamada, 450 metre yüksekliğinde Boztepe’ye ulaşımı sağlayan teleferiğin yerli ve yabancı turistler tarafında ilgi gördüğünü belirtti.

Teleferiğin şehrin cazibesini artırdığını da ifade eden Torun, şunları kaydetti:

“Bilindiği üzere teleferikle yolcu taşımaya 8 Temmuz 2011 tarihinde başladık. İlk yıl 31 adet tur otobüsü park alanına giriş yaparak 883 kişi teleferikle Boztepe’ye çıktı. Ordu’da teleferiğin hizmete girmesinin ardından yurt içi ve yurt dışında öğrenilmesi ile Ordu’ya gelen tur otobüsleri konusunda ciddi bir artış yaşandı. 2012 yılında teleferik parkına 360 adet tur otobüsü giriş yaptı. Bu otobüslerden de turist olarak kentimize gelen 18 bin 931 kişi teleferikle yolculuk yapma fırsatı buldu. İçinde bulunduğumuz 2013 yılı ise teleferiğin tur otobüslerinde kullanımı konusunda bir zirve yılı oldu. Geride kalan süre içerisinde teleferik parkına 459 tur otobüsü giriş yaptı. Bu otobüslerde yer alan 18 bin 935 turist teleferikle Boztepe’ye çıkarak eşsiz güzellikleri görme fırsatı yakaladı. Yerli ve yabancı turist taşıyan tur otobüslerinin yanı sıra bireysel olarak ta kentimize gelen yada karayolundan geçmekte olan turistler teleferiğe binmeden ilimizden ayrılmıyorlar. Tüm bu veriler, teleferiğin Ordu’nun turizm potansiyelini her geçen yıl artırdığı tezini ortaya çıkarıyor.

Kaynak : haberciniz.biz