Boztepe Teleferik Turizmin Ordu’daki Lokomotifi

Ordu’nun turizmde önemli marka değerlerinden biri olan Boztepe’ye ulaşımı sağlamak amacıyla kurulan teleferik istasyonu faaliyete geçtiği günden bu yana 3 milyon 700 bin yolcu taşıdı.

Kent merkezinden 530 rakımlı Boztepe’ye ulaşımı kolaylaştırmak için 2011’de hizmete giren teleferik istasyonu, yerli ve yabancı turistlerce tercih ediliyor. Eşsiz manzara eşliğinde Boztepe’ye kısa bir sürede ulaşım imkânı sunan 21 kabinli teleferik, kent turizmine de büyük katkı sağlıyor.

Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Engin Tekintaş yaptığı açıklamada, teleferiğin Ordu’nun önemli simgeleri arasında yer aldığını söyledi. Teleferiğin 2011-2014 seneleri arasında yıllık ortalama 500 bin kişi tarafından tercih edildiğini belirten Başkan Tekintaş, 2014’ten sonra teleferiği kullanan kişi sayısının gittikçe arttığına dikkati çekti.

“ORDU TURİZMİNE VE İSTİHDAMINA KATKISI ÇOK FAZLA”

Bugüne kadar teleferiği kullanan kişi sayısının yaklaşık 3 milyon 700 bini bulduğuna işaret eden Başkan Engin Tekintaş, “Teleferiğin kentin turizmine katkısı tartışılmaz. Teleferik, Ordu turizminin tanıtımında önemli bir mekân olarak bilinen Boztepe’ye ulaşımda büyük bir kolaylık sağlıyor. Özellikle Karadeniz Sahil Yolu’ndan geçiş yapan vatandaşlarında ilgi odağı haline gelen teleferik, kent turizmine büyük bir katkı sunuyor. Bizi en çok sevindiren hususların başında yabancı turistlerin teleferiği kullanım oranlarının yükselmeye başlaması geliyor. Teleferiğin, Ordu turizmine ve istihdamına katkısı çok fazla” diye konuştu.

“TELEFERİĞİ KULLANAN KİŞİ SAYISI YILLIK 1 MİLYONU BULACAK”

Boztepe’de beş yıldızlı otel ve dört restoran bulunduğunu ifade eden Başkan Tekintaş, şunları kaydetti:

“Belediye olarak Boztepe’ye Macera Parkı yapıyoruz. ‘Bulutlara Dokunun Projesi’ ile de içerisinde yeme içme ve konaklama mekânının olduğu yeni bir tesis hayata geçiriyoruz. Buradaki tesis sayısı artıkça sportif faaliyetler, sosyal ve kültürel faaliyetler genişledikçe inanıyoruz ki teleferiği kullanan kişi sayısı yıllık 1 milyonu bulacak. Bizim hedefimiz bundan sonra yıllık 1 milyon ve üzeri kullanımı sağlayabilmek.”

“1 ARALIKTA KIŞ TARİFESİNE GEÇECEĞİZ”

Başkan Engin Tekintaş, aralık ayından itibaren teleferik fiyatında indirime gidileceğini de belirterek, “1 Aralık itibarıyla teleferikte kış tarifesine geçeceğiz. Burada hedefimiz hem öğrencilere hem de indirimden yararlanan kişilere enflasyonla mücadele kapsamında katkıda bulunmak” dedi.

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*