BTP Kurucusu Haydar Baş Corona Virüsten Hayatını Kaybetti

Bağımsız Türkiye Partisi (BTP) Genel Başkanı Haydar Baş, Trabzon’da corona virüsü (Covid-19) nedeniyle tedavi gördüğü hastanede bu sabah hayatını kaybetti. Haydar Baş ile ailesinden sekiz kişinin corona virüsüne yakalandığı dün açıklanmıştı.

Yaklaşık bir hafta önce rahatsızlanarak Akçaabat ilçesinde özel bir hastaneye kaldırılan Bağımsız Türkiye Partisi Genel Başkanı Haydar Baş, memleketi Trabzon’da, ailesinden 8 kişi ile COVID-19 testleri pozitif çıkınca dün Trabzon Kanuni Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne sevk edilmişdi.

Yoğun bakım servisinde tedavi altına alınan 73 yaşındaki siyasetçi Haydar Baş, Akçaabat ilçesindeki özel hastanede 4 gün tedavi gördükten sonra, solunum desteğine ihtiyaç duyunca yoğun bakım servisine alınmıştı. Haydar Baş bu sabah tedavi gördüğü hastanede vefat etti. Cenazesi bugün ilçenin Sarıtaş mahallesinde öğle namazı sonrası kılınacak cenaze namazının ardından aynı yerde bulunan aile kabristanlığına defnedilecek.

HAYDAR BAŞ KİMDİR?

Prof. Dr. Haydar Baş 1947 yılında Trabzon’da doğmuştur. İlk, orta ve lise tahsilini Trabzon’da tamamlamasının ardından; 1970 senesinde, Kayseri’deki Erciyes Üniversitesi’ne bağlı Yüksek İslam Enstitüsü’nden mezun olmuştur.

Lisansüstü eğitimini ve doktorasını “Veda Hutbesinde İnsan Hakları” konusundaki tezi ile Bakü Devlet Üniversitesi’nde tamamlamış ve bu üniversitede göreve başlamıştır. Doktora sonrası akademik çalışmalarına devam ederek “İslam ve Hz. Mevlana”, “Tasavvuf Tarihi”, “Din Sosyolojisi” ve “Din Psikolojisi” konularındaki tezleri neticesinde “Profesörlük” unvanını da aynı üniversiteden almıştır.

Dokuz yıldır Bakü Devlet Üniversitesi’nde öğretim görevlisi olarak çalışan Sayın Baş, halen Doğu Dilleri ve Edebiyatlarını Araştırma Fakültesi, Arap Dili ve Edebiyatı Bölümü’nde vazifesini sürdürmekteydi.

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*