Bursa Atatürk Kent Ormanına Suni Kayak Pisti

Bursa Atatürk Kent Ormanına Suni Kayak Pisti :Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Büyükşehir Belediyesi tarafından Atatürk Kent Ormanı’na 12 ay kullanılabilecek bir ‘Suni Kayak Pisti’ yaptırılacağını söyledi.

Bursa’yı değerleriyle modern bir geleceğe taşıyan Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Büyükşehir Belediyesi bürokratlarıyla birlikte incelemelerde bulunduğu Atatürk Kent Ormanı’na 12 ay kullanılabilecek bir ‘Suni Kayak Pisti’ yaptırılacağını söyledi.

Başkan Altepe, Bursa’da her branştan spora destek verdiklerini hatırlatarak, “Büyükşehir Belediyesi olarak Bursa’nın marka bir spor ve turizm kenti olması yolundaki çalışmalarımızı hızla sürdürüyoruz. Bu nedenle dünyanın neresinde marka tesisler varsa yerinde inceliyoruz. Kentimizi gerçek anlamda canlandıracak tesisleri de birer birer Bursa’ya kazandırıyoruz” dedi.

Her mevsim kayak keyfi
Başkan Altepe, Bursa’da her yere spor tesisleri yapıldığını belirterek, “Spor kenti Bursa için kente değer katan yatırımlarımızı gerçekleştiriyoruz. Turizm ve spor turizmini de büyük ölçüde destekleyecek olan önemli projelerden birini daha hayata geçiriyoruz. Onaylarını aldığımız ve ön çalışmalarını yaptığımız suni kayak pistini, Odunluk Bölgesi’ndeki Atatürk Kent Ormanı’nda inşa edeceğiz. Böylece Kent Ormanı, önemli bir aktivite ve spor merkezi olacak. Bursalılar bu güzel doğada spor yapacaklar” diye konuştu.

Başkan Altepe, hazırlıklarının devam ettiği tesisle ilgili proje için Tabiat Varlıkları Kurulu’ndan onayın alındığını belirterek, “Suni kayak pisti, Kent Ormanı içinde ağaçların arasında kalan pistte yapılacak. Bu sayede burada 12 ay boyunca, her mevsim kayak yapılabilecek. Kayak yapmak için artık kar yağışı beklenmeyecek. Nemlendirilmiş zeminle birlikte Avrupa’da uygulaması olan en başarılı ve en kaliteli projelerden birini daha buraya taşımış olacağız. Özellikle kayak sporunun merkezi Uludağ’ın da bulunduğu Bursa’da kayak sporunu desteklemek ve sporcu yetiştirmek de bizim misyonumuz. Bu amaçla burada gençlerimiz kayak eğitimi alacaklar. Herkes kayak yapmayı öğrenecek. Büyükşehir Belediyesi olarak Bursa’ya vizyoner bir tesisi daha kazandırıyoruz” şeklinde konuştu.