Bursa Teleferiğin Yeni Kabinleri Görücüye Çıktı (Video – Foto Galeri)

Bursa Teleferiğin Yeni Kabinleri Görücüye Çıktı :Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından 50 yıl sonra yenilenen teleferik hattında çalışmalar hızla sürerken, biri kırmızı, diğeri yeşil-beyaz üretilen iki numune kabin, Heykel’de sergilenmeye başladı. Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, teleferiğin renginin belirlenmesi amacıyla başlattıkları ankette, kırmızı ve yeşil- beyaz renklerin birbirine çok yakın oy aldığını belirterek, bu iki renkte üretilen iki numune kabini vatandaşların daha yakından görmeleri için sergilediklerini söyledi.

Uludağ’ın sadece kış aylarında değil yılın 12 ayı turizme kazandırılması çalışmalarını teleferik hattından başlatan Büyükşehir Belediyesi, 1955 yılında projelendirilip, 1963 yılında çalışmaya başlayan 50 yıllık teleferik hattının yerine 8 bin 874 metre ile dünyanın en uzun aktarmasız teleferik hattını inşa ediyor. Yap- işlet- devret modeliyle hayata geçirilen projede, mevcut eski hat ve direklerin sökümünün ardından yeni direklerin montajı hızla sürerken, diğer taraftan 8’er kişilik gondol tipi kabinlerin üretimine de başlandı. Teleferiğin renginin belirlenmesi amacıyla yapılan anket çalışmasında kırmızı ile yeşil-beyaz renklerin öne çıkması üzerine bu renklerde üretilen iki numune kabın Atatürk Caddesi üzerindeki Tarihi Belediye Binası karşısındaki alanda sergilenmeye başladı. Sabah saatlerinde vinç yardımıyla getirilen iki adet kabin, görevliler tarafından büyük bir titizlikle sergilenecekleri alana indirildi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe de beraberindeki Genel Sekreter Seyfettin Avşar ve Genel Sekreter Yardımcısı Mustafa Altın ile birlikte Heykel’de sergilenen yeni kabinleri yakından inceledi. Uludağ’a ulaşımda vatandaşların yoğunlukla tercih ettiği teleferiğin Sarılan’a kadar olan ilk etabını 29 Ekim’de hizmete açmayı hedeflediklerini dile getiren Başkan Altepe, “Bir taraftan hat üzerinde çalışmalar devam ederken, diğer taraftan kabin üretimlerine da başlandı. Kabinlerin rengi konusunda vatandaşlarımız anket çalışmasında en çok kırmızı ile yeşil-beyaz’a ilgi gösterdi. Bu iki renkte üretilen numuneleri burada sergiliyoruz. Halkımız yeni teleferik kabinlerinin nasıl olacağını daha yakından görmüş olacak. 8‘er kişilik Bu kabinlerden 180 tane gelecek ve artık teleferikte sıra bekleme derdi ortadan kalkacak. Halkımız 22 dakikalık yolculuğun ardından Oteller Bölgesi’ne ulaşabilecek” diye konuştu.

Kaynak : BURSA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ