Bursa teleferik istasyonları kiraya çıktı

Bursa teleferik istasyonları kiraya çıktı :Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin yap-işlet-devret yöntemi ile Bursa Teleferik A.Ş.’ye yaptırdığı yeni teleferikteki 2 istasyonda 23 bağımsız bölüm kiraya çıktı.

Bursa Teleferik A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı İlker Cumbul, Bursalı yatırımcıları yarısı yabancı olmak üzere yılda 1.5 milyon kişinin kullandığı teleferik istasyonlarında mağaza açmaya davet etti. Sarıalan’daki istasyonda mağazaların bulunduğu alanda Cumalıkızık konsepti oluşturduklarını anlatan Cumbul, “Sarıalan-oteller bölgesi istasyonumuzdaki teraslarda yer alan kafeterya ve restoranlarımızın yaz kış ilgi göreceğini düşünüyoruz. Bursalıların da nefes alabilecekleri mekanlar olacak bu yerlere yatırımcıları bekliyoruz. Teklif alma metodu ile yapacağımız kiralamalar için yatırımcıları teleferikte misafir ediyoruz. 23 ayrı bölümün kiralanmasıyla alakalı kararı eylül ayı içerisinde vereceğiz. Kiralanabilir alanlarımız 16 metrekareden 160 metrekareye kadar değişik büyüklüklerdedir. Metrekare fiyatı üzerinden yeni kiracılarımızla Sarıalan ve oteller bölgesi istasyonlarımızın daha fonksiyonel olarak kullanmaya başlayacağız” dedi.

Yeni teleferik hizmete girdiği 2014 yılı Haziran ayından bugüne kadar 650 bin körfez ülkelerinden turist olmak üzere yaklaşık 1.5 milyon kişiye hizmet verdi. Kiralama yapılacak yerleri görmek üzere dünden itibaren çok sayıda müteşebbis teleferiğe gelmeye başladı.