Bursa Teleferik Seferleri Şiddetli Rüzgar Nedeniyle İptal Edildi

Türkiye’nin en önemli kış turizmi merkezlerinden Uludağ’a ulaşımı sağlayan teleferik seferlerine şiddetli esen rüzgar sebebiyle bir günlüğüne ara verildi.

Saatte bin 500 yolcusunu 140 kabin ile zirveye ulaştıran Bursa Teleferik A.Ş.’den yapılan açıklamada “Tesisimiz bugün şiddetli rüzgar nedeni ile tam gün kapalı olacaktır” denildi.

Bursa Teleferik Hakkında

Bursa Teleferik, Türkiye’nin ilk teleferik hattıdır. 29 Ekim 1963’te açılmıştır. Bursa’nın şehir simgelerinden biri olan Bursa Teleferik aynı zamanda halatlı taşımacılık alanında 9 km yatay uzunluğu ile Türkiye’nin en uzun teleferik hattıdır. İstasyonlarında bulunan eğlence merkezleri ve alışveriş dükkanları ile aynı zamanda bir yaşam merkezidir. Bünyesinde 4 istasyon barındıran Bursa Teleferik ilk istasyon olarak Güney Bursa’da yer alan Yıldırım ilçesine yakın olan Teferrüç Mahallesi’ndeki Teferrüç istasyonundan kalkmakta ve Uludağ’daki oteller bölgesine ulaşmaktadır. 2014’te İtalyan şirket Leitner Ropeways tarafından altyapısı yenilenen teleferik hattı Teleferik Holding A.Ş. tarafından işletilmektedir.

Bursa Teleferik İstasyonları

Toplamda 4 istasyon bulunmaktadır. İki istasyon arası en uzak mesafe Sarıalan ile Oteller Bölgesi arasında yer almakta ve 4212 metredir.

Teferrüç istasyonu
Teferrüç İstasyonu; otomasyonla yönlendirilen sistemi, 240 araçlık otoparkı, 70 kişilik şirket ekibinin idari bölümleri, eğlence dükkânları, yürüyen merdiveni ve geniş yolcu kabul salonu ile giriş istasyonudur.

Kadıyayla istasyonu
Tesis yapılanması hala devam etmektedir. Piknik alanları bulunmaktadır.

Sarıalan istasyonu
2014 yılındaki yeni yapılanmaya kadar son istasyon olan Sarıalan, Oteller Bölgesinin açılması ile birlikte ara istasyon konumundadır.

Oteller Bölgesi istasyonu
Teleferik hattının son istasyonu olan Oteller Bölgesi İstasyonu ile birlikte Uludağ kayak merkezindeki otellere ulaşım sağlanmaktadır.

Bursa Teleferik Teknik Detaylar

Hat Sırasıyla:(Teferrüç – Kadıyayla) / (Kadıyayla – Sarıalan) / (Sarıalan – Oteller)
Yatay Mesafe8837 metre
Kot farkı44
Kabin Sayısı140
Seyahat Süresi32 dakika 12 saniye
Yolculuk Hızı6 metre / sn Toplamda: Yaklaşık 22 km / saat
Yolcu kapasitesi1500 kişi / saat
Kabinler arası mesafeyaklaşık 115 metre
Kabin gelme süresi19 saniyede bir
Kabin kapasitesi8 kişi oturarak
Motor gücü2×653 kW Kadıyayla İstasyonu, 652 kW Oteller İstasyonu, (Bu iki istasyon sürüş istasyonu olarak geçer)
Gergi İstasyonları(Halatın pistonla gerildiği istasyonlar) : Teferrüç, Oteller

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*