Bursa Uludağ Teleferikte Halk Günü Müjdesi (Video)

Bursa Uludağ Teleferikte Halk Günü Müjdesi :Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından kente kazandırılan ve Teferrüç ile Oteller Bölgesini birbirine bağlamasıyla dünyanın en uzun aktarmasız hatlarından biri olan teleferikte ‘halk günü’ uygulaması başlıyor. Uygulama ile 35 TL olan Oteller Bölgesi’ni gidiş dönüş fiyatı Cuma günleri 20 TL olacak.

Bursa’nın en önemli simgelerinden biri olmasına karşın, Uludağ’a ulaşımda ağırlıklı olarak yabancı turistlerin tercih ettiği teleferiğin Bursalılar tarafından da yaygın olarak kullanılabilmesi için devreye Büyükşehir Belediyesi girdi. Yüksek fiyat uygulaması nedeniyle teleferiğe binememekten yakınan vatandaşlara, müjdeli haber Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe’den geldi. Başkan Altepe, artık Cuma günleri ‘halk günü’ uygulaması yapılacağını ve halk günlerinde 35 TL olan gidiş fiyatında da 20 TL’ye indirileceğini söyledi.

Teleferiğin Oteller Bölgesi’ne kadar uzatılması ile yolcu sayısının arttığını ancak teleferikle yolculuk yapanların yüzde 80’ini ise yabancı turistlerin oluşturduğunu dile getiren Başkan Altepe, “Bursalı halkımız eskiden beri teleferiği yeteri kadar kullanamıyor. Eski sistemde kuyruk bekleme derdi verdi. Yeni sistemde ise tam bir alışkanlık oluşmadı. Bursalı halkımızı da teleferiğe teşvik etmek için yeni bir karar aldık. Teleferik artık Cuma günleri indirimli olacak. Gidiş dönüş 35 TL olan fiyat da 20 liraya düşmüş oluyor. Bu uygun bedelle, dar gelirle vatandaşlarımız ve kalabalık aileler ile grupların da Uludağ’a çıkabilmeleri ve oranın güzelliklerinden istifade edebilmeleri için bu indirime gidildi. Artık halkımız uygun fiyatla Uludağ’a çıkıp, orada güzel bir gün geçirip, inebilecek. Bu karar Bursa’mıza hayırlı olsun” dedi.