Bursa Uludağ’da 7 yaşındaki çocuğu jandarma ağlama sesinden buldu

Bursa Uludağ’da 7 yaşındaki çocuğu jandarma ağlama sesinden buldu :Bursa Uludağ’da aşırı sisten yönünü şaşıran çocuk kayboldu. Jandarma, küçük çocuğu donmak üzereyken buldu.

Bursa Uludağ’da ailesiyle birlikte kayak yaparken aşırı sisten yönünü şaşıran 7 yaşındaki D. K. kayboldu. Jandarma Arama Kurtarma, 15 görevli ve 8 kar motoruyla birlikte görüş mesafesinin birkaç metreye düştüğü bölgede arama başlattı.

Gürültüyü engellemek için bölgedeki telesiyejleri çalıştırmayan ekipler pistlerde kayak yapılmasını da bir süre durdurdu. Yaklaşık 1 saat süren arama çalışmalarında ağlama sesini duyan jandarma ekipleri, küçük çocuğu kar kalınlığının 160 cm ulaştığı Tepe Bölgesi’nde buldu.

DONMAK ÜZEREYMİŞ

Hava sıcaklığının sıfır dereceye kadar düşmesi nedeniyle donmak üzere olduğu belirlenen çocuğa ilk sağlık müdahalesini jandarma ekipleri yaptı.

ÇIĞ ALTINDA KALAN İKİ KAYAKÇI KURTARILDI

Erzurum’un Palandöken Kayak Merkezi’nde “yasak bölge”de kayak yapan Abdülselam Çiloğlu, Ömer Çakır ve Konuray Taşköprülü çığ düşmesine neden oldu. Çığdan kaçamayan Taşköprülü ve Çiloğlu, kar altında kaldı. Ömer Çakır, hemen yanındaki Taşköprülü’ye müdahale ederek nefes alması için başını kardan çıkardı.

Çakır, bir yandan da 156 Jandarma’yı arayıp yardım istedi. Ekipler, kar altındaki Abdülselam Çiloğlu’na yaklaşık 10 dakika süren çalış- mayla ulaştı ve çıkardı. Yetkililer, “Çok şükür can kaybı yok” dedi.