Bursa Yenişehir Demiryolu Altyapı Çalışmalarının Çok İşi Var

Geçen hafta… Bursa Hakimiyet’ten meslektaşımız Namık Göz’le Ankara’ya giderken Bozuyük girişindeki viyadüğün altında durup Yüksek Hızlı Tren’in geçişini gıptayla izledik.

“YHT olmasa bile acaba Bursa’da ne zaman görürüz?” diye de konuştuk.

Çünkü…

Yenişehir-Bilecik hattı dış kredisi Hazine onayına takılan projenin ağır aksak devam eden Bursa-Yenişehir hattında da ciddi bir ilerleme gözlenmiyor.

Örneğin…

Toplulaştırmayla çözüldüğü için kamulaştırması olmayan Yenişehir Ovası’na hiç girilmedi. Bursa tarafındaki altyapı çalışmaları, yüzde 70 gerçekleşme açıklamalarına karşın yüzde 50’yi aşamadığı gibi, 3-4 yıldan önce bitmesi de zor görünüyor.

Oysa…

Bu çalışmaların ödenek sıkıntısı yok.

Üstelik…

Altyapıdan sonra başlayacak balast, travers, ray serimi, elektrifikasyon, sinyalizasyon gibi üstyapı çalışmalarını daha konuşmaya bile başlamadık. İstasyon inşaatları proje ihalesi de sürekli erteleniyor.

Hızlı Trende Zaman Kaybı Tünellerde

Yenişehir-Bilecik hattına henüz başlayamayan TCDD önceliğini Bursa-Yenişehir hattını tamamlamaya ve havaalanına ulaşmaya verdi.

Ancak, en ciddi zaman kaybı tünellerde yaşanıyor.

Örneğin…

Projeye göre toplam 16.5 kilometre tünel var. Bu tünellerin 9.5 kilometresi yapıldı, geriye 7 kilometre kaldı.

Tünellerde, her şey yolunda giderse günde 4 metre ilerleme sağlanabiliyor. Bu hesaba göre de Yenişehir’e kadar olan bölümde yalnızca tünellerin tamamlanabilmesi için 4 yıla yakın zaman gerekiyor. (Ahmet Emin Yılmaz/Olay)

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*