Bursada teleferik savunması

Bursada teleferik savunması :Bursa Teleferik A.Ş. Genel Müdürü Burhan Özgümüş, geçen hafta sonu teleferikte yaşanan uzun kuyruklarla ilgili açıklamalarda bulundu.

Özgümüş, “Hafta sonu rüzgarın hızı güvenlik sınırına ulaşınca, ziyaretçilerimizi mağdur etmemek için sistemi yavaş çalıştırdık. Bu da uzun kuyruklara sebep oldu” dedi.

Geçen hafta sonu yaşanan yoğunlukla ilgili basında çıkan haberler üzerine açıklama yapan Burhan Özgümüş, hafta sonu gerek şehir içinden, gerekse şehir dışından Uludağ’a gelen binlerce ziyaretçinin teleferiğe olan talebi artırdığını belirtti. Özgümüş, milli parklardan alınan bilgiye göre, hafta sonu Uludağ’a 30 bin kişinin çıktığını, teleferiğin günlük taşıma kapasitesinin ise en fazla 12 bin kişi olduğunu söyledi.

Teleferikte saatte hızı 80 kilometre olan rüzgarlı havalarda sistemi çalıştırmadıklarına işaret eden Özgümüş, “Geçen hafta sonu rüzgarın hızı bu seviyelere ulaştı. Ancak ziyaretçilerimizi mağdur etmemek için aşırı rüzgar sebebiyle yolcuların ve tesisin emniyeti açısından sistemin hızı 6 m/s’den 3 m/s’ye düşürülmüştür. Teleferiğin yavaş dönmesinden dolayı insanların tahliyesi saat 21:00’e kadar sürmüştür. Yoğunluğun yaşandığı saatlerde yığılma olduğundan kuyruk daha da yavaş ilerliyor. Böyle saatlerde taşıma kapasitesi saatte bin 200 kişi oluyor. Hafta sonu yaşanan izdiham ve uzayan kuyrukların sebebi budur” diye konuştu.