Bursa’da Teleferik Son Seferini Yaptı

BURSA’nın önemli simgelerinden 49 yıldır kent merkezi ile Uludağ arasında ulaşımı sağlayan teleferik, bugün son yolcularını taşıdı. Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Ak Partili Recep Altepe, bugüne kadar yüz binlerce yolcuyu Uludağ’a çıkaran teleferiğin, yapılacak yeni teleferik hattı çalışmaları nedeniyle kapatıldığını söyledi.

Uludağ’a, Bursa manzarası eşliğinde ulaşım imkanı sunan ve 49 yıl boyunca Teferrüç-Kadıyayla- Sarıalan istasyonları arasında yüz binlerce yolcu taşıyan teleferik, bugün son seferini yaptı. Bursa’nın önemli simgelerinden biri olan, ancak yeni teleferik çalışmalarının başlaması nedeniyle seferlere kapatılan teleferik yarından itibaren sökülmeye başlanacak.

Yeni teleferik çalışmaları ile ilgili bilgiler veren Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, yeni hat uzunluğunun 8,5 kilometre olacağını ve bunun 4,5 kilometresinin mevcut hattan kullanılacağını belirterek, ilave olarak ikinci oteller bölgesine 4,2 kilometrelik hat ekleneceğini söyledi. 3 olan istasyon sayısı Oteller bölgesi ile 4′e çıkacağını kaydeden Altepe, “İlgili kurumlardan tüm onaylar alındı. Yap-işlet-devret modeli ile Laitner firması tarafından yapılacak. Mevcut sisteme göre daha alçak hat sistemi uygulanacak. 8′er kişilik gondol tipi kabinlerle saatte bin 800 yolcu taşınabilecek” diye konuştu.

Başkan Altepe, yeni teleferik hattının 2013’ün yaz aylarına kadar tamamlanmasının planlandığını belirterek, 22 dakikada Uludağ’ın Oteller Bölgesi’ne ulaşımının sağlanacağını ve turizme hareket geleceğini sözlerine ekledi.

Kaynak : www.haber3.com

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*