Bursanın yeni teleferik kabinleri test edilirken TeleferikHaber’de oradaydı

Bursanın yeni teleferik kabinleri test edilirken TeleferikHaber’de oradaydı :Bursa’nın yeni teleferik direklerinin montajı sürüyor. İtalya’da ise Leitner fabrikasında yeni vagonlar ve taşıyıcı sistemlerin testi yapıldı. O testlerde Bursa’dan yalnızca uzman olarak Levent Özen vardı…

Yolcu taşımak için artık son aşamaya gelindiğini bildiğimiz Bursa’nın yeni teleferiği ile ilgili olarak hafta içinde önemli bir gelişme yaşandı.

Daha doğrusu…

Bursa’nın teleferiği, Bursa’ya gelmeden önce üretildiği fabrikada, yani İtalya’daki Leitner fabrikasında test edildi. Kabinler, bağlantı sistemleri, taşıyıcılar testten geçirildi.

Test aşamasında da Bursa’dan bir kişi vardı: Levent Özen.
Son yıllarda Bursaray’dan hızlı trenlere, Türkiye’deki yatırımlardan Libya’daki uluslararası projelere kadar raylı sistemler ve teleferik sistemleri ile ilgili önemli projelerde danışmanlık yapan Levent Özen bu kentin yetiştirdiği genç bir uzman, tam bir elektronik dehası.

Yanı sıra…

Raylı sistemlere yönelik Rayhaber adıyla dergisi ve internet sitesi var. Aynı şekilde teleferik sistemlerine yönelik TeleferikHaber dergisi ve internet sitesinin de sahibi. Dergilerin ikisi de Türkçe ve İngilizce olarak yayın yapıyor.

Nitekim…

Bursa’nın yeni teleferiğini üreten Leitner firmasının, teleferik vagonlarının test işlemine Levent Özen’i davet etmesi de bu konulardaki yetkinliğini gösteriyor.

Dönüşünde…

İzlenimlerini sorduğumuzda “her şeyin çok etkileyici” olduğunu söyledi. “İtalya ve Avusturya’da imalat aşamalarında yeni teleferiği inceleme fırsatım oldu” diyen Özen, yeni teleferiğin yapılan testlerin tümünden başarıyla çıktığını anlattı.

Özen’i heyecanlandıran görüntülerden biri de, üretimi tamamlanan parçaların montaj için Bursa’ya getirecek tırlara yüklenmesi aşaması olmuş.

Bursa Teleferik malzemeleri yüklenmeden önce

Bu malzemeler Bursa’ya geliyor

Teleferik ve raylı sistemlerde uzman olan Levent Özen, hafta içinde Leitner firmasının davetlisi olarak İtalya ve Avusturya’daki tesislerde üretilen yeni teleferiğin test işlemlerine katıldı.

Özen’in inceleme yaptığı sırada, Bursa’nın yeni teleferiği olarak üretilen malzemeler de montaj için Bursa’ya getirilmek üzere Ekol taşımacılığın tırlarına yükleniyordu.

Teleferik için 4 modern istasyon

Bursa’nın yeni teleferiği için ikisi ana istasyon olmak üzere 4 istasyon planlandı. Oteller Bölgesi’ne yeni istasyon yapılırken, ikinci ana istasyon olarak Teferrüç istasyonunda içinde oteli ve restoranları olan modern bir bina yapılacak.

Mevcut sistemdeki Kadıyayla ve Sarıalan istasyonları da yeni sistemle birlikte modern yapılar olarak yeniden inşa edilecek.

Levent Özen Leitner Fabrikasında

Kaynak : Ahmet Emin YILMAZ – www.olay.com.tr