Bursanın yeni teleferik projesi ödül aldı

Bursanın yeni teleferik projesi ödül aldı
Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin danışmanlığında üretilen yerli tramvay ‘ipekböceği’ ile yeni teleferik hattı projesi AK Parti Genel Merkezi’nin Türkiye genelinde düzenlendiği ‘Başarılı Belediyecilik Uygulamaları Yarışmasında jüri özel ödülüne layık görüldü.

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Türkiye genelinden 286 projenin katıldığı yarışmada ödülünü Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ’ın elinden aldı.

AK Parti Genel Merkezi tarafından düzenlenen 4. Yerel Yönetimler Sempozyumu Ankara Rixos Grand Otel’de başladı. ‘Yaşanabilir ve estetik şehirler’ temasıyla düzenlenen sempozyumun açılış törenine Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, İçişleri Bakanı Muammer Güler, Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, AK Parti kurmayları ve Türkiye genelinden tüm AK Partili Belediye Başkanları katıldı. Sempozyumun açısında konuşan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Yerel Yönetimler Başkanı Menderes Türel, 2014 seçimlerine 1 yıl kaldığını hatırlatarak, belediyelerin önemli projelerini son günlere bırakmamaları gerektiğini kaydetti.

İçişleri Bakanı Muammer Güler de özellikle 2002 yılından sonra AK Parti iktidarı döneminde yerel yönetimlerin sürekli bir gelişim içinde olduğunu belirterek, hizmet üretim kapasitesinin de her geçen gün arttığını vurguladı.

Çevre Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar da geçtiğimiz yıl yaptıkları yarışmaya 127 projenin katıldığını belirterek, “Bu yıl sayının 286′ya çıkması önemli bir gelişme ancak bu sayı 2 bin 86 olmalıydı. Çünkü öyle önemli projeleri hayata geçiren belediyelerimiz var ancak kendilerini tanıtamıyorlar, ifade edemiyorlar. Ben ödüle değer görülen projelere imza atan bütün başkanlarımızı kutluyorum” dedi.

İpekböceği ve teleferiğe ödül
Açılış konuşmalarının ardından proje yarışmasında ödül alan belediye başkanlarına ödülleri verildi. Toplam 286 projenin katıldığı yarışmada Bursa Büyükşehir Belediyesi de yerli tramvay ‘İpekböceği’ ve yeni teleferik projesi ile jüri özel ödülüne layık görüldü. Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, ödülünü Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ’ın elinden aldı.
Yarışmada Büyükşehir Belediyesi’nin yanında Bursa’dan ödül alan ikinci belediye ise Osmangazi Belediyesi oldu. Çarşamba Pazarı projesi ile jüri özel ödülüne değer görülen Osmangazi Belediyesi’nin ödülünü Başkan Mustafa Dündar, Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar’ın elinden aldı.

Başarılı belediye başkanlarının ödüllendirilmesinin ardından kürsüye gelen Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, “Yarışmada dereceye giren belediye başkanlarımızı tebrik ediyorum. Bu projelerin uygulandığı şehirleri de gönülden tebrik ediyorum. Umut ve heyecan verici olan bu projelerin diğer ilçe ve illere örnek olmasını temenni ediyorum” diye konuştu.
Başbakan Erdoğan konuşmasının ardından ödüle değer görülen projelerin yer aldığı sergiyi gezdi. Büyükşehir’in ödüle değer görüldüğü teleferik ve yerli tramvay projesinin detayları Başbakan Erdoğan’a, Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe anlattı.

Kaynak : www.bursadabugun.com

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*