Bursaray Demirtaşpaşa İstasyonunun Adı Değişiyor

Bursaray 2002’de hizmete girdiğinde istasyonların isimleri de sistem çalışmaya başlamadan Büyükşehir Belediye Meclis kararıyla belirlenmişti.

O dönem, bütün dünya kentlerinde olduğu gibi semt ismiyle durakların oluşturulması benimsenmişti.

Fakat, sonrasında bazı istasyonların isimlerinin değişim gerekliliği gündeme geldi. Bunların bir kısmı değişik dönemlerde gerçekleşti.

Kimi semtler, kendi isimlerinin olmadığını belirterek istasyon isimlerinine ilave yapılmasını istediler. Bunların çoğu yine meclis kararıyla kabul gördü.

Büyükşehir Belediye Meclisi’nin mart ayı oturumunda Bursaray istasyonlarından birinin daha isminin değiştirilmesi gündemdeydi.

Ulaşım Dairesi Başkanlığı, BursaRay hattı üzerinde bulunan Demirtaşpaşa İstasyonu isminin Çarşıbaşı İstasyonu olarak değiştirilmesini istedi.

Teklif Büyükşehir Belediye Meclisi’nde Ulaşım Komisyonu’na havale edildi.

Komisyon, önerilen teklifi benimser ve raporunu bu yönde bildirirse dosya yeniden meclise gelecek ve böylece değişiklik onaylanmış olacak.

Çarşıya yakınlığı itibariyle doğru bir seçim yapıldığını düşünüyoruz. Her ne kadar semt ismi siliniyor gibi olsa da Bursaray’ın çarşı ile bağlantısını durak ismiyle de sağlama adına atılmış bir adım olarak görüyoruz. (İhsan Aydın/Olay)

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*