Büyükşehir, Denizli esnafını Bağbaşı Yaylası ‘nda ağırladı

Büyükşehir, Denizli esnafını Bağbaşı Yaylası ‘nda ağırladı :Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, Denizli Esnaf ve Sanatkarlar Odaları’na bağlı olarak faaliyet gösteren meslek odaları ile Bağbaşı Yaylası’nda bir araya geldi. Ege’nin en uzun teleferiğini inşa ettiklerini belirten Başkan Zolan, Bağbaşı Yaylası’ndaki kompleks tesisler ile birlikte kent turizmine bir halka daha eklediklerini söyledi.

Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, Denizli Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği’ne bağlı faaliyet gösteren oda başkanları ve temsilcilerini Bağbaşı Yaylası’nda ağırladı. Denizli Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Musa Çelikkol burada yaptığı konuşmada, teleferiğe başka şehirlerde de bindiğini ifade ederek, “Ancak burası bir başka güzel. Allah Başkanımızdan razı olsun ve bu yapmış olduğu güzelliklerin sevabını alsın inşallah” dedi. Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan ise, Bağbaşı Yaylası ve teleferiğin Denizli’ye yeni bir soluk getirdiğini ifade etti. Denizli’nin eşi benzeri bulunmayan bir şehir olduğunu kaydeden Başkan Zolan, “Denizli, eşi benzeri olmayan her türlü güzelliklerle dolu bir şehir. Çalışkan insanlarımızın olduğu, ahilik kültüründen gelen esnafların, tüccarlarımızın olduğu bir il Denizli. Bu bizim en büyük zenginliğimiz. Bu zenginliklerin üzerine, insanlarımıza yakışan bir şehri inşa etmek ve daha iyiye, daha güzele gitmek için gece gündüz çalışıyoruz” dedi. “Denizlimiz her şeyin en iyisine, en güzeline layıktır” diyen Başkan Zolan, şöyle konuştu: “2004’te Candoğan ve Cumhuriyet Parkı dışında göz önüne gelen bir parkımız yoktu. İşte Çamlık, İncilipınar, Adalet Parkı, Servergazi Parkı, Sevindik Parkı ve 1200’ün üzerinde parkımızı Denizlimiz ile tanıştırdık. Tabi ‘yetmez’ dedik. Bir de teleferiğimizin olması lazım.”

Denizli’nin yeni nefes alacağı yer
Başkan Zolan, “Denizli’nin yaylalarıyla buluşmamız lazım, temiz havayla buluşmamız lazım, bu güzelliklerle de insanlarımızı bir araya getirmemiz düşüncesiyle hayal ettim. Dağların zirvelerini tek tek dolaşarak burasının en uygun olduğuna karar verdik. Kompleks halinde baktığımızda Denizli’nin yeni nefes alacağı yer olsun istedik. Şükürler olsun Allah’ım nasip etti, kazasız belasız bu günleri gördük. Denizlimize hayırlı olsun uğurlu olsun. Ben size net olarak şunu söyleyeyim; ‘Bu teleferik sadece Denizli’yi seyredip inmek amaçlı olursa yazık olur’ dedik. Mutlaka Denizli seyredilmeli inerken de çıkarken de ama onun arkasında da onu besleyecek güçlü fonksiyonların da olması lazım. O yüzden yaylayı da, kent ormanını da ekledik. Yaylamızın girişinde de piknik alanlarımız var. İçinde ahşap evlerimiz var, inşallah orada da kalmak sizlere nasip olur” dedi.

Ege’nin en uzun teleferiği
Bölgenin 12 ay boyunca yayla turizmine hizmet edeceğini anlatan Başkan Zolan, ” Yazın ellinin üzerinde çadırımız olacak ve biz kuracağız. Vatandaşlarımız sadece eşyalarını getirip çadırlarda keyfini yaşayıp, buradan ayrılacak. Burada kentimize özgü yemeklerimiz, ikramlarımız olacak. Denizlimize komşu şehirlerden akın olacak. Bu bölge esnafımıza, insanımıza da artılar getirecek. Belki bir gece konaklayacak alışveriş yapacak” diye konuştu. Tesisin Ege’nin en uzun teleferiği olduğunu anlatan Başkan Zolan, “İnşallah bu güzellikle Denizlimiz turizme bir halka daha eklemiş olacak. Kışın da buraya çocuklarımızla, ailemizle, dostlarımızla kar keyfi yapmaya da geleceğiz. Onun için burası çok fonksiyonlu bir hale getirildi. Ben şunu net olarak söylüyorum; Türkiye’de beş altı ilde teleferik var. Bu şekilde arkasında yaylası ve kompleks tesisleriyle ilgili her türlü fonksiyonu olan başka yer yok. Türkiye’de ilktir bu” dedi.

Üçgen Kavşağı Projesi 2016’da başlayacak
2016 yılında Denizli için büyük bir proje daha olduğunu anlatan Başkan Zolan, şunları kaydetti: “Üçgen Kavşağı’nı yer altına alacağız. Burada artık ışıkta beklemeksizin, transit şekilde geçiş sağlayacak bir proje planladık. Üstünü ise güzel bir yeşil alan şeklinde planlıyoruz. Bu projemize de 2016’da başlayıp bitirmeyi arzu ediyoruz. İnşallah Denizlimiz daha güzel olsun. Hepimizin amacı kalıcı eserler bırakmak, Denizlimize taş taş üstüne koymaktır.” Başkan Zolan, Birlik Başkanı Çelikkol ve beraberindekiler Bağbaşı Yaylası’nı gezerek tesisleri inceledi.