Çağatay Kılıç Teröristlerin Kundakladığı Cıbıltepe Kayak Merkezinde Kayak Yaptı

Çağatay Kılıç Teröristlerin Kundakladığı Cıbıltepe Kayak Merkezinde Kayak Yaptı :Çağatay Kılıç teröristlerin kundakladığı Cıbıltepe kayak merkezinde kayak yaptı. Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, Sarıkamış’ta Cıbıltepe Kayak Merkezini inceleyerek kayak yaptı.

Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, Sarıkamış’ta geçen yıl eylül ayında teröristlerce kundaklanan Cıbıltepe Kayak Merkezi 1. Etap Telesiyej Üst İstasyonu’nu inceleyerek, tesiste kayak yaptı.

Sarıkamış Harekatı’nın 101. yılı dolayısıyla “Vefakar gençlik, fedakar ecdadını unutmayacak” sloganıyla düzenlenen anma etkinlikleri kapsamında ilçeye gelen Kılıç, Kardan Şehitler Heykelinin açılışını yaptıktan sonra geçen yıl eylül ayında teröristlerce kundaklanan Cıbıltepe Kayak Merkezi 1. Etap Telesiyej Üst İstasyonu’nu inceledi.

İncelemelerin ardından tesiste kayak yaparak pisti test eden Bakan Çağatay Kılıç, basın mensuplarına yaptığı açıklamada Kayak Merkezi’ndeki onarımın tamamlandığını belirterek, “Tesisimizin 3-4 güne kadar tam kapasite ile çalışacağını gördük. Ben bizzat en üst noktaya çıkarak oradaki durumu inceledim. Gerçekten büyük bir gayret ve hızlı bir çalışmayla arkadaşlarımız kayak pistinin onarımını en iyi şekilde yapmış durumdalar. Akşam saatleri olduğu için orta noktadan aşağı kayak yaptık. Sarıkamış’ta iki gün önce kar yağışı olmuş. Dolayısıyla bir nevi Sarıkamış’ta sezonu açmış olduk. Yarın Sarıkamış’ta şehit olan ecdadımızı anmak için Kars ve Sarıkamış’a geldik. Tüm vatandaşlarımızla, gençlerimizle beraber yarın bu yürüyüşü yapacağız” dedi.

“Kayak Merkezi’nde hiçbir güvenlik sorunu yoktur”

Bakan Çağatay Kılıç, Kayak Merkezi’nde hiçbir güvenlik sorununun olmadığını vurgulayarak ‘’Şu anda Sayın valimiz, milletvekilimizle inişimizi yaptık. Aynı zamanda biraz sonra burada genç arkadaşlarımız meşaleyle inişlerini yapacaklar. Sarıkamış’ta kayak yapmak isteyen arkadaşlarımızın hiçbir sıkıntı yaşamadan faydalanabilirler” ifadelerini kullandı.

“Sarıkamış’ta şehit olan atalarımızı, ecdadımızı hatırlamak için burada olacağız”

Türkiye’nin 81 ilinde Gençlik ve Spor Bakanlığının Sarıkamış şehitlerini anmak için organizasyon düzenlediğini söyleyen Bakan Çağatay Kılıç, ‘’ Sayın Başbakanımız gençlerimizin tarihlerini geçmişini öğrenmesi ve hatırlamasına büyük önem veriyor. Biz de buradaki yaşanan fedakarlığı tekrar hatırlamak, yad etmek ve Sarıkamış’ta şehit olan atalarımızı, ecdadımızı hatırlamak için burada olacağız” diye konuştu.

Bakan Çağatay Kılıç, daha sonra genç kayakçıların, meşaleli kayak gösterisini izledi. Bakan Kılıç eline aldığı meşaleyle kayak merkezinde bezle sarılı demirlerin üzerinde yazılan “ruhunuz şad olsun” yazısını ateşledi.