Çambaşı Doğa Tesislerinde Bulunan Telesiyejde Nefes Kesen Tatbikat

Çambaşı Doğa Tesislerinde Bulunan Telesiyejde Nefes Kesen Tatbikat
Çambaşı Doğa Tesislerinde Bulunan Telesiyejde Nefes Kesen Tatbikat

Ordu’nun 2 bin rakımlı Çambaşı Yaylası’nda 650 dönüm alan üzerine inşa edilen Çambaşı Doğa Tesislerinde düzenlenen tatbikat gerçeğini aratmadı.

Ordu Büyükşehir Belediyesinin koordinasyonunda İtfaiye, ORBEL A.Ş, Ordu AFAD İl Müdürlüğü ve Jandarma Arama Kurtarma Ekiplerinin de destek verdiği tatbikatta senaryo gereği 25 metre yükseklikteki kabin içinde mahsur kalan kişiler ekipler tarafından düzenlenen operasyonla başarıyla kurtarıldı.

TATBİKAT BAŞARIYLA SONUÇLANDI

Çambaşı Doğa Tesislerinde bulunan 2 adet telesiyejde gerçekleştirilen tatbikat, meydana gelmesi muhtemel olaylar karşısında hareket ve koordinasyonun sağlanması amacıyla yapıldı.

Ordu Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığına bağlı Arama Kurtarma Ekiplerinin yaptığı tatbikata ORBEL, AFAD ve Jandarma da destek verdi. Drone ile havadan da saniye saniye görüntülenen tatbikat başarıyla sonuçlandı.

SEZON ÖNCESİ HAZIRLIKLAR YAPILDI

Yapılan çalışmalar kapsamında tesiste bulunan kayak merkezinde telesiyej bakımları yapılırken kayak pistleri çevresinde ağaçlandırma çalışmaları gerçekleştirildi. Kar makinaları ve kar motorları bakım ve onarımdan geçirilerek pistlerde düzenleme çalışmaları yapıldı. Konaklama için misafirlerin tercih ettiği bungalovlarda da yapılan çalışmalarla tesis, yeni sezon için hazırlandı.

Olası bir kurtarma durumunda eksiklerin yerinde görüldüğü tatbikatla da kayak merkezi her yönüyle hazır hale getirilmiş oldu.

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*