Çambaşı Kayak Merkezi’ne Cam Tavanlı Tatil Köyü Kurulacak

Çambaşı Kayak Merkezi’ne Cam Tavanlı Tatil Köyü Kurulacak; Türkiye’nin denize en yakın olma özelliğiyle dikkat çeken Çambaşı Kayak Merkezi 2019-2020 kayak sezonuna hazırlanıyor. Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler, “Cam tavanlı bungalow evlerden oluşan tatil köyü konsepti inşa edeceğiz” dedi.

Ordu Büyükşehir Belediyesi tarafından 2000 rakımda 650 dönüm arazi üzerine konuşlanan ve şehir merkezine 52 kilometre mesafede olan Çambaşı Kayak Merkezi’nde yeni sezon hazırlıkları tüm hızıyla sürüyor. Bölgede kayakseverlerin gözdesi olan Çambaşı Doğa Tesisi’nde kayak sezonu hazırlık çalışmaları kapsamında yeni pistlerin oluşturulması, pistlerin ağaçlandırılması, telesiyejlerin bakımı, toplanma alanının düzenlenmesi, yüzey sularının ıslahı ve daha birçok çalışma yürütülüyor. Geçmiş sezonlarda kayakçıların da önerilerinin alınmasıyla yürütülen yeni çalışmaların kış sezonuna yetiştirilmesi planlanıyor. Yerel, ulusal ve uluslararası kayakçılara hizmet verecek olan Çambaşı Kayak Merkezi, ulusal düzeyde yapılacak yarışmalara da ev sahipliği yapacak nitelikte olacak.

Kar kalitesi tam kayağa uygun

Yapılan çalışmalarla ilgili açıklamalarda bulunan Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler, “Ordu artık sadece 3 ay yaz mevsiminin yaşandığı yer olmayacak. Öncelikle kış turizmini hareketlendireceğiz. Çambaşı yaylamızda 5 yıldızlı otel inşaatı hızla sürüyor. Ayrıca aynı yerde cam tavanlı bungalow evlerden oluşan tatil köyü konsepti inşa edeceğiz. Çambaşı Yaylası kayak tesisi, 5 yıldızlı oteli, bungalow ev tatil köyü ile cazibesini arttıracak. Ordu ‘ya gelen turistlerimiz denize en yakın kayak merkezi olduğu için burayı seçecek. İkinci olarak da zahmetsiz olarak pistlere çıkması için çok sağlıklı telesiyejler oluşturuyoruz. Bir de bizim kar kalitemizin çok iyi olduğunu biliyoruz. Kar kalitesi tam kayağa uygun. Bu bakımdan burası denize en yakın kayak tesisi olması, kar kalitesi ve aynı zamanda tesislerimizin uygunluğu turizm için çok önemli olacak” diye konuştu. (ORDU OLAY)

Türkiye Teleferik Haritası

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*