Çambaşı Kayak Tesisi Yapımında Sona Doğru

Çambaşı Kayak Tesisi Yapımında Sona Doğru :Ordu Büyükşehir Belediyesi tarafından Kabadüz ilçesine bağlı 2000 rakımlı Çambaşı Yaylası’na yapılan kayak tesisinde sona gelindiği bildirildi.

Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, kayak tesisinde yaptığı inceleme sırasında yetkililerden bilgi aldı.

Ardından gazetecilerin sorularını yanıtlayan Yılmaz, Çambaşı Kayak Tesisi’nin, tamamlandığında Türkiye’nin ilk 5 büyük kayak tesisinden biri olacağını belirterek, “Ülkemizde denize ve havalimanına en yakın olan bu tesisle Ordu, turizmde çağ atlayacak” dedi.

Çambaşı’nın, Ordu’nun en önemli turizm cazibe merkezlerinden biri olduğunu ifade eden Yılmaz, kayak tesisinin 650 dönüm arazi üzerine inşa edildiğini söyledi.

Yılmaz, projenin tamamlanmasıyla Çambaşı’nın, Ordu’da turizmin umudu olacağını kaydederek, şunları söyledi:

“Bu tesis ülkemizde denize ve havalimanına en yakın merkez olacak. Kayak merkezi kompleksi içerisinde, dağ evi mimarisinde 8 yapı ve 2 telesiyej mekanik hattı bulunuyor. 1750 rakımdan 2000 rakıma çıkacak kayak sporuna ait yaklaşık 5 bin metre uzunluğunda, 35 metre genişliğinde parkur alanı oluşturulacak. Tesis içindeki binalarda, sağlık merkezi, bilet satışı ve kayak malzemeleri satış noktaları, alt ve üst istasyonda yeme içme tesisleri, 1 konuk evi ve 1 teknik altyapı binası da bulunacak. Bu devasa tesisin tamamlanmasının ardından Ordu, turizmde çağ atlayacak.”

– “Ulaşım 45 dakikaya inecek”

Çambaşı Yaylası’nın sürdürülmekte olan yatırımlarla daha da gelişeceğini dile getiren Yılmaz, “Devam eden 37 kilometrelik Kabadüz-Çambaşı arasındaki yol yapım çalışmalarının tamamlanmasıyla Çambaşı yayla trafiği rahatlayacak. Bunun yanı sıra Kabadüz-Altınordu arasındaki 17 kilometrelik mesafede yapılacak yol yapım çalışmalarının ardından Çambaşı-Altınordu arası, otoyol standartlarında bir yola kavuşacak ve ulaşım süresi sadece 45 dakikaya inecek” diye konuştu.

Yılmaz, projede sona gelindiğini, tesisleri en kısa sürede bölge halkının hizmetine açmayı hedeflediklerini sözlerine ekledi.