Çamlıca yapılacak camiye teleferikle ulaşım sağlanacak (Video)

Çamlıca yapılacak camiye teleferikle ulaşım sağlanacak

Çamlıca ile Mecidiyeköy arasında 5.5 kilometrelik teleferik hattı yapılacak. Çamlıca’ya yapılacak camiye de teleferikle ulaşım sağlanacak.

Çamlıca Cami projesiyle birlikte İstanbul için bir çılgın proje daha gündemde. Teknik etüt çalışmalarından olumlu rapor çıkarsa Çamlıca Tepesi’ne yapılacak cami ile Mecidiköy arasına 5.5 kilometrelik bir teleferik hattı yapılacak. Çamlıca’ya yapılacak dev camiye de teleferikle ulaşılabilecek.

Üsküdar Belediye Başkanı Mustafa Kara projeyli ilgili şu bilgiyi verdi: “Yabancı yatırımcılar özellikle de İsviçreliler, Anadolu-Avrupa arasına teleferik ile Harem’de dönme dolap projesiyle ilgileniyorlar. İsviçreli bir firmadan teklif geldi yap-işlet-devret modeliyle Büyük Çamlıca ile Mecidiköy arasında teleferik yapılmasını teklif ettiler. Proje İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin alanına giriyor. Şu an için arazi etütleri, rüzgar yönleri ve direk dikim yerleri konusunda çalışmalar yapılıyor. Yapılması planlanan teleferik hattı deniz üzerinden giden en uzun hat olacak. Boğaziçi Köprüsü’ne estetik etki çalışmalarına da bakılıyor. Hattın güzergahı ise Büyük Çamlıca Tepesi’nden Kuzguncuk’a, buradan Beşliktaş Yıldız’a ve Yıldız’dan da Mecidiköy’e uzanacak şekilde planlanıyor. Boğaziçi Köprüsü’nün yükseliğinde ve paralelinde inşa edilmesi düşünülüyor. Büyükşehir’in projeye sıcak baktığını biliyoruz. Olumlu rapor çıkarsa 18 ayda bitirilmesi planlanıyor.”

Çamlıca Cami Projesi’yle ilgili de bilgi veren Kara “8 futbol sahası büyüklüğündeki dev projede son aşamaya gelindi. Mart’ın ikinci haftası kazmalar vurulur. Proje 2 yılda bitirilmiş olacak” dedi.

İstanbul’da 2 teleferik hattı var

İstanbul’da iki teleferik hattı bulunuyor. Maçka-Taşkışla arasındaki teleferik hattının uzunluğu 347 metre. Eyüp-Pierloti Tepesi arasındaki teleferik hattı ise 384 metre uzunluğunda.

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*