Cenazelerini Teleferikle Taşıdılar

Giresun’un Görele ilçesine bağlı Köprübaşı beldesi Karakeş mahallesi sakinleri yollarının olmaması nedeniyle ağır kış şartlarında cenazelerini teleferikle taşıdılar.
İstanbul’da geçirdiği kalp krizi sonucu hayatını kaybeden Hayati Cesur’un (56) cenazesi Giresun’un Görele ilçesine bağlı Köprübaşı beldesi Karakeş mahallesindeki mezarlığa ağır kış şartları ve yollarının olmaması nedeniyle teleferikle taşındı.
Cesur’u yakınlarından Rıdvan Cesur, yolları olmadığı için hastalarını ve cenazelerini ağır kış şartlarında ilkel teleferikle taşıdıklarını söyledi. Cenazelerini yolları olmadığı için cenazelerini ilkel teleferikle mezarlığa götürdüklerini belirten Rıdvan Cesur, “Babam ve annemin cenazesi gibi ağabeyim Hayati Cesur’un da cenazesini mezarlığa uzunluğu ve yüksekliği 100 metre olan teleferikle götürüyoruz. Hastaneye ve günlük işlerimizi takip etmek için teleferiği kullanıyoruz” dedi.
Görele-Aydınlar Karayolu’nun 41 sene önce yapıldığını kaydeden Cesur, “41 senedir yolumuz olmadığı için yiyeceğimizi eşyalarımızı ve kendimizi ilkel teleferikle karşıya geçiriyoruz. Evimizin yakınındaki komşularımızın yerlerinden geçecek olan yola izin vermedikleri için çok yanlış olmasına rağmen ilkel teleferikle evimize gidip geliyoruz. Komşularımıza yalvardık bize 60 santimetre genişliğinde bir yol verin, sadece karşıya geçecek köprü yapacağız dedik yine vermediler. Köprüyü yapmış olsaydık bu gün
bizim cenazemiz ilkel teleferik yerine omuzlarda mezarlığa gidecekti. Bu köprü konusunu Giresun Valisi Dursun Ali Şahin’le görüştüm bana belde olduğu için ilgilenemeyeceğini söyledi. Vali bey haklı olabilir ama bizde çok mağduruz. Bu konuda bize yardımcı olmak isteyen Köprübaşı Belediye Başkanımız Abdullah Topçu, yer sahiplerinin rızası olmayınca oda bir şey yapamıyor. Bizler ne yapacağımızı şaşırmış bir şekilde bekliyoruz” dedi.
Demirden bir köprü yapmayı düşündüklerini ifade eden Köprübaşı Belde Belediye Başkanı Abdullah Topçu ise “Buraya bir demir köprü yapmak için planını projesini hazırladık ama maalesef yer sahipleri ile anlaşma sağlanamadı. İleri gelenlerimizden de destek gelmeyince köprü yapamadık. Bu çağda eğer biz hala ilkel teleferiklerle uğraşıyorsak demek ki bizim daha çok işimiz var demektir. Yol demek medeniyet demektir” şeklinde konuştu.

Kaynak: iha

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*