CHP’li Süllü ’TÜLOMSAŞ Şehrin Geleceğidir’

TÜLOMSAŞ’ın Türkiye Raylı Sistem Araçları Sanayi Anonim Şirketi (TÜRASAŞ) çatısı altında birleştirilmesi ile ilgili kaygılarını Cumhuriyet Halk Partisi Eskişehir Milletvekili Dr. Jale Nur Süllü verdiği soru önergesi ile Altyapı ve Ulaştırma Bakanı Mehmet Cahit Turhan’a yöneltti.

CHP Eskişehir Milletvekili Dr. Jale Nur Süllü, “1894 yılında Cer Atölyesi olarak Osmanlı döneminde kurulan, Kurtuluş Savaşı’nın ardından her alanda tükenmiş bir ülkenin kalkınmasında öncü olan ve ilk yerli otomobil DEVRİM’in üretildiği TÜLOMSAŞ, dünden bugüne şehrimize ve ülkemize değer katan bir sanayi kuruluşu olmuştur.” diyerek ulusal ve uluslararası alanda önemli bir üretim kapasitesine sahip olan TÜLOMSAŞ’ın, Cumhurbaşkanlığı kararnamesi ile Sivas’da Türkiye Demiryolu Makineleri Sanayii A.Ş. (TÜDEMSAŞ) ve Sakarya’da Türkiye Vagon Sanayii A.Ş. (TÜVASAŞ) ’la birlikte merkezi Ankara’da olan Türkiye Raylı Sistem Araçları Sanayii Anonim Şirketi (TÜRASAŞ) çatısı altında birleştirilmesinin kaygı verici olduğunu söyledi.

Süllü, bu birleşme ile TÜLOMSAŞ’ın ekonomi ve istihdam alanında küçülmesi ve özelleştirmeye zemin hazırlanacağı düşüncesinin demiryolcular şehri Eskişehir’imizin kamuoyunda da endişe ile karşılandığını söyledi. Ayrıca birkaç ay önce Altyapı ve Ulaştırma Bakanı Mehmet Cahit Turhan’ın Eskişehir’e müjdelediği Milli Yüksek Hızlı Tren projesinin rafa kalkma tehlikesi olduğuna dikkat çeken Süllü, bu birleşmenin gerekçeleri, bunun TÜLOMSAŞ açısından ne değişiklikler getireceği ve özelleştirmeye tabi tutulma ile ilgili bir planlamanın parçası olup olmadığı ile ilgili konuların açıklığa kavuşturulması için Alt Yapı ve Ulaştırma Bakanlığı’na yazılı soru önergesi verdi.

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*