Cıbıltepe Kayak Merkezi yeni sezona hazırlanıyor

Cıbıltepe Kayak Merkezi yeni sezona hazırlanıyor :Türkiye’nin önemli kış turizm merkezlerinden Cıbıltepe’de, güvenli kayak yapılabilmesi için bakım ve onarım çalışmaları gerçekleştiriliyor

Kars’ın Sarıkamış ilçesindeki Cıbıltepe Kayak Merkezi’nde kış sezonu hazırlıkları başladı.

Sarıçam ormanları arasındaki uzun pistleri, “kristal karı” ile yerli ve yabancı turistlerin gözde kayak merkezlerinden Cıbıltepe, yeni sezona hazırlanıyor.

Merkezde sağlıklı ve güvenli şekilde kayak yapılabilmesi için ilk olarak mekanik tesislerde bakım, onarım ve test çalışmaları gerçekleştiriliyor.

Pistler bölgesi ve mekanik tesislerden sorumlu Kar-Sar-Tur AŞ Genel Müdürü Sacit Özbey, AA muhabirine, yaklaşık 6 aylık kayak sezonunda telesiyej sistemlerinin aralıksız çalıştığını söyledi.

Sezon boyunca kayak merkezine gelen yerli ve yabancı turistlere güvenli, sürdürülebilir hizmet sunmak için 20 personelle çalışmaları sürdürdüklerini belirten Özbey, “Çalışma planımızın ilk aşamasında, telesiyej sistemlerindeki mekanik, hidrolik, elektrik ile elektronik aksamın bakım, kontrol ve parça değişimini yapıyoruz. İkinci aşamada ise pistler bölgesinde temizlik, tesviye ve dolgu çalışması yapılacak” dedi.

Cıbıltepe Kayak Merkezi’nde toplam uzunluğu 25 kilometreyi bulan 9 pist ve saatte bin 200 kişi taşıma kapasiteli 4 modern telesiyej bulunuyor.