Cıbıltepe Kayak Merkezi’nde Hafta Sonu Yoğunluğu

Cıbıltepe Kayak Merkezi’nde Hafta Sonu Yoğunluğu :Yerli ve yabancı turistler, yağışın ardından kar kalınlığı 50 santimetreye ulaşan merkezde kayak yapmanın keyfini çıkardı

Kars’ın Sarıkamış ilçesindeki Cıbıltepe Kayak Merkezi, kar yağışının ardından hafta sonu yeniden hareketlendi.

Kristal karı, sarıçam ormanları ve uzun pistleriyle kayak tutkunlarının gözde mekanlarından Cıbıltepe’de kar kalınlığı, yağışın ardından 50 santimetreyi buldu.

Hafta sonunu fırsat bilen yerli ve yabancı turistler, merkezde kayak ile snowboard yaparak karın keyfini yaşadı.

Merkezdeki otelin genel müdür yardımcısı Nurettin Yıldırım, yaptığı açıklamada, sezon sonu olmasına rağmen kar yağışıyla bölgenin yeniden canlandığını söyledi.

Kar yağışından sonra özellikle hafta sonu için rezervasyonların arttığını belirten Yıldırım, “Hafta içi doluluk yüzde 15 civarındaydı. Kar yağışından sonra yüzde 40’a yükseldi. İzmir, İstanbul, Ankara ve İran’dan konuklarımız geldi. Martın sonuna yaklaştığımız bugünlerde pistlerde mükemmel kar var. Böyle giderse nisan ortalarına kadar kayak imkanı sunacağız.” dedi.

İran’dan gelen Sumeyye Musevi ise merkezin, dünyanın sayılı yerlerinden olduğunu, martın sonunda sarıçamlar arasında kayak yaptığını ve Türkiye’yi çok sevdiğini kaydetti.

Kayak merkezinde şu an 3 telesiyej ve 8 pistle hizmet verildiği bildirildi.