Cıbıltepede gece kayağı yapılacak

Cıbıltepede gece kayağı yapılacak :Türkiye’nin önemli kış turizm merkezleri arasında yer alan Kars’ın Sarıkamış ilçesindeki Cıbıltepe Kayak Merkezi’nde gece kayağı yapılabilmesi için çalışma başlatıldı.

Sarıkamış Kaymakamı Muhammed Gürbüz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, sarıçam ormanları arasında uzun kayak pistleri ve kristal karıyla yerli ve yabancı turistlerin gözde kayak merkezlerinden olan Cıbıltepe’deki 1 numaralı Arbak pistinde gece kayağına yönelik çalışma başlattıklarını söyledi.

Gürbüz, kış turizmine katkı sağlamak amacıyla alternatif projeleri hayata geçirdiklerini ifade eden Gürbüz, kayak merkezini ulusal ve uluslararası niteliklere sahip hale getirmek için çalıştıklarına dikkati çekerek, şöyle devam etti:

“Kars Valiliğimizin koordinesinde, il özel İdaresi, kaymakamlık, belediye ve diğer kurumlarımız, Sarıkamış’ta turizm faaliyetlerini geliştirmek, potansiyeli genişletmek amacıyla çalışmalarımızı aralıksız sürdürüyoruz. Bu bağlamda kayak merkezimize gelen yerli ve yabancı turistlerimizi kar ve kayakla daha fazla buluşturmak için birinci etapta bulunan bin 700 metre uzunluğundaki Arbak pistimizi ışıklandırarak bu kış sezonunda gece kayağı imkanı sunacağız. Kayakseverlere sarıçam ağaçları arasında eşsiz güzellikleri gece kayağıyla yaşatacağız. İnşallah gece kayağıyla kayak merkezimiz ve bu bölge, turizmde yeni bir ivme kazanır.”

Cıbıltepe kayak merkezinde uzunluğu 25 kilometreyi bulan 9 pist, saatte bin 200 kişi taşıma kapasiteli 3 modern telesiyej bulunuyor.