Cıbıltepe’de sömestr yoğunluğu

Cıbıltepe’de sömestr yoğunluğu :Kars’ın Sarıkamış ilçesindeki Cıbıltepe Kayak Merkezi’nde yarıyıl tatilinin başlamasıyla yoğunluk yaşanıyor.

Türkiye’nin önemli kış turizm merkezleri arasında yer alan Cıbıltepe Kayak Merkezi’nde yarıyıl tatilinin başlamasıyla doluluk oranı yüzde 70’e ulaştı. Pistler, çevre il ve ilçelerden gelen kayakseverlerle doldu.

Aralık ayında etkili olan yağışın ardından kar kalınlığının 120 santimetreye ulaştığı Cıbıltepe Kayak Merkezi’nde, kayak tutkunları, sarıçam ormanlarıyla çevrili pistlerde kayak, kızak ve snowboard yapmanın keyfini yaşıyor.

Sarıkamış Kaymakamı Yusuf İzzet Karaman, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yarıyıl tatilinin başlamasıyla kayak merkezinde yoğunluğun yaşandığını belirterek, Sarıkamış’a her geçen gün ilginin arttığını söyledi.

Cıbıltepe Kayak Merkezi’nin 2. etap üst istasyonunun onarılarak yenilendiğini, test sürüşlerinin ardından yarıyıl tatiliyle hizmete girdiğini ifade eden Karaman, şunları kaydetti:

“Sarıkamış Kayak Tesisleri’nin 2. etabı bugün itibarıyla bakım onarım işleri tamamlanarak hizmete açıldı. Çok mutluyuz. Planlandığı gibi yarıyıl tatili öncesinden çalışmalar tamamlanarak hazır hale getirildi. Gençlik ve Spor Bakanlığı, Kültür ve Turizm Bakanlığının desteği ile Valiliğimizin koordinasyonunda, kaymakamlığımız tarafından yapımı üstlenilen telesiyej çalışmaları vaktinde tamamlandı. Tabi büyük bir iş, teknik bir iş. En ince ayrıntısına kadar dikkat ettik. Kazasız belasız tesisimizi hizmete soktuk. Bu noktada emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.”

Kayak merkezinde modern, bilgisayar donanımlı, saatte bin 200 kişi kapasiteli 4 telesiyej ile toplam uzunlukları 30 kilometreyi bulan 8 slalom ve bir snowboard pisti hizmet veriyor.