Darıca Kale ile Dudayev Parkı arası teleferik çalışmaları başladı

Darıca’nın tarihi yapıları ve sivil mimarlık eserleri ile ilgili olarak Kocaeli Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu Müdürü Taner Aksoy ve Büyükşehir Belediyesi İmar ve Şehircilik Daire Başkanlığı Tarihi Mekanlar ve Kent Estetiği Şube Müdürü Volkan Şenel Darıca Belediye Başkanı Şükrü Karabacak’ı ziyaret ederek görüş alışverişinde bulundular.
DARICA KALESİ RESTORE EDİLİYOR

Ziyarette Darıca’da bulunan tarihi Darıca Kalesi’nin restorasyon projesi çalışmalarına başlanması ve kaleden Dudayev Parkına teleferik hattı kurulması ile ilgili güzergah çalışması konuları üzerinde duruldu. Yapılacak çalışmalarla birlikte Kale’nin restorasyonu ve şimdi ayakta olan tek burcunun toprak altında olduğu tahmin edilen diğer burçlarının ayaklarının ortaya çıkarılması ile birlikte restore edilecek ve tarihi kent olan ilçemizin geçmişi gün ışığına çıkarılacak. Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu Müdürü Taner Aksoy “kurul olarak Darıca için teknik destek anlamında üzerimize düşeni fazlasıyla yapacağız” derken , ziyarette özel mülkiyette bulunan tescilli sivil mimarlık örneklerinin restorasyon projeleri için Bakanlıktan karşılıksız hibe alan hak sahibi vatandaşlarımızın isimleri de Darıca Belesdiyesi’ne iletildi.Konuyla ilgili olarak Tarihi Mekanlar Şube Müdürü Volkan Şenel, daha sonraki hibelerde tüm tescilli yapıların destek başvurusu yapmasını beklediklerini sözlerine ekledi.

Darıca Kale ile Dudayev Parkı arası teleferik hattı güzergahının da belirlendiği toplantıdan sonra Başkan Şükrü Karabacak ziyaretçilerine Darıca Gönül Birliği Kapısını takdim ederken “Darıcamızın tarihinin ortaya çıkarılması açısından önemli bir toplantıya ev sahipliği yapmaktan ötürü son derece mutlu olduk.Darıca olarak yeniden yapılanmanın yanı sıra tarihi ve kültürel değerlerimize de sahip çıkıyoruz. Bu bağlamda Darıca Kalesi’nin de tamamıyla gün yüzüne çıkarılarak ilçemize kazandırılması için gereken tüm çabayı sarf edeceğiz.” diyerek görüşmelerin son derece yararlı geçtiğine vurgu yaptı.

DARICA TARİHİ KENTLER BİRLİĞİNE ÜYE OLUYOR

Ayrıca yine toplantının diğer gündemi de ilçemizin Tarihi Kentler Birliğine üyesi olmasıydı.Başkan Şükrü Karabacak ziyaretçilerine Darıca Belediyesi olarak Tarihi Kentler Birliğine üye olunması hususunun Belediye Meclisinde görüşüldüğünü ve karara bağlandığını ifade ederek önümüzdeki günlerde üyelik müracaatının yapılacağını ifade etti.

Kaynak : Hedef Gazetesi

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*