Deligöz, Mecliste Erzurum Kış Turizmini Konuştu

Deligöz, Mecliste Erzurum Kış Turizmini Konuştu :Ak Parti Erzurum Milletvekili ve TBMM KİT Komisyonu üyesi Orhan Deligöz, Erzurum Kış Turizmi hakkında mecliste gündem dışı bir konuşma yaptı.

Milletvekili Deligöz Konuşmasına başlarken, Milli Birlik ve Kardeşliğimiz için mücadele ederken Şehit düşen yiğitlerimizi rahmetle anarak, şehit yakınlarına ve tüm Türkiye’ye Başsağlığı diledi.

Milletvekili Deligöz, konuşmasına şöyle devam etti;
“Bar şehri, Kar Şehri Dadaşlar diyarı Erzurum’un Kış Turizmi hakkında söz almış bulunmaktayım. Tarih boyun medeniyetlerin beşiğidir Erzurum. Palandöken kadar heybetli, bereketli ovası kadar mütevazidir. Benim yavrun Annesiz büyür ama vatansız büyümez diyerek cepheye koşan kahramanlık abidesi Nene Hatunların, Abdurrahman Gazilerin, Sümmani Babaların, Alvarlı Efelerin, İbrahim Hakkı Hazretlerinin şehridir Erzurum. Anadolu’nun kendisidir Erzurum. Kış Turizmi, Yayla Turizmi, Kültür ve İnanç Turizmi artık sektör içinde önemli bir yer tutmaktadır. Erzurum bu manada hem kültür, hem tarih kış turizmi için en önemli bir potansiyeli içinde barındırmaktadır. Erzurum, kültürel zenginliği coğrafyası ve doğal güzellikleriyle Anadolu’nun incisidir. Palandöken, Konaklı ve Kandilli kayak tesislerinin bulunduğu Erzurum, buz salonları ve atlama kuleleriyle de kış turizmine hizmet etmektedir. Ekim ayında yağan karla başlayan kayak mevsimi Mayıs ayına kadar yaklaşık 6 ay sürmektedir. Dünyanın en uzun ve en dik pistleri arasında yer alan Palandöken kayak merkezi, 2 bin metreden başlayıp 3 bin 176 metreye kadar rakım farkı oluşturmaktadır. Tüm pistlerde aynı anda 12 bin kişi kayak yapabilmektedir. Erzurum, kış turizmin Başkenti olarak ilan edilmesi Erzurum halkının hükümetimizden de talebidir. İnşallah bu konuda adımlar atılacaktır.”

7 Şubat konusuna da değinen Milletvekili Deligöz, “7 Şubat 2012’de milletimize yapılmış olan Darbe girişiminin Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın feraseti ve dirayetiyle sonuçsuz kalmasının yıldönümünde darbeye yeltenenleri ve darbe zihniyetini kınıyorum. Şunu herkes bilmelidir ki, Erzurum Kongresinde karar bağlanmış olan Milli sınırlar içinde Vatan bölünmez bir bütündür parçalanamaz ilkesi halen geçerliliğini sürdürmektedir.” Diye konuştu.