Denizli Teleferiği İçin Yer Arayışı Devam Ediyor

Denizli Belediyesi şehir merkezinin turizmin hareketlenmesi konusunda cazibeyi artırmak için teleferik projesi için yer arayışını sürdürüyor.

teleferik projesi, yaptığı açıklamada, uzun süredir teleferik için uygun alan için inceleme yaptıklarını belirtti. Başkan Zolan, teleferikle Denizli turizminin çıtasını yükselteceklerini söyledi.

Kenti tepeden gören bir noktaya yapılacak teleferikle ilgili planlamaların devam ettiğini ifade eden Zolan, “Şehri en iyi noktadan gören, coğrafi konumu en uygun, ulaşım imkânı kolay bölgeyi seçmek için incelemelerimiz devam ediyor. Bu güne kadar bin 650 metre yüksekliğinde Göktepe, bin 300 metre yüksekliğinde Servergazi Yaylası bin 650 metre yüksekliğinde Bağbaşı Yaylası’na inceleme gezileri yaptık. İnce eleyip sık dokuyarak en uygun alanı seçmeye çalışıyoruz. Seçilen alanda teleferik yardımı ile zirveye çıkanların konaklama, alışveriş, piknik alanları ve birçok sosyal faaliyet alanlarının yapılabileceği düz bir arazi olması gerek. Bunun için kenti tepeden gören geniş bir düz alana ihtiyaç duyuyoruz.” dedi.

Denizli’nin önemli turizm potansiyeli olduğunu vurgulayan Başkan Zolan, “Biz bu potansiyeli kullanmayı ne yazık ki bilmiyoruz. Turistler şehir merkezine ayak basmıyor. Neden? Tesis yok, ilgi çekici bir proje hayata geçirilmemiş. İşte bu yüzden gelişen Denizlimizde buna benzer farklı projelere imza atılmalı. Teleferik sayesinde hem yerli hem yabancı turistler hem de Denizli halkı ilimizi çok daha farklı açılardan görme fırsatı bulacak, Teleferik hatlarına akın edecek, dışarıdan gelen misafirlerini de ilk önce teleferikle gezdireceklerdir.” diye konuştu.

Kaynak : Haberimport

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*