Denizli Teleferiğin ilk konukları eğitimciler oldu

Denizli Teleferiğin ilk konukları eğitimciler oldu :Denizlililerin uzun süredir hayalini kurduğu teleferiğin hizmete sunulmasının ardından ilk konukları eğitimciler oldu. Denizli’yi yayla turizminde marka yapacak kompleks projeye hayran kalan eğitimciler tesiste ilk ağırlan kişiler olmanın gururunu yaşadı. Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Vali Şükrü Kocatepe ve Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, eğitimcilerle kahvaltıda buluştu.

Denizlililerin uzun süredir hayalini kurduğu, kenti yayla turizminde marka yapacak kompleks projenin hizmete sunulmasının ardından ilk konukları eğitimciler oldu. Denizli Büyükşehir Belediyesi, eğitimcileri Bağbaşı Yaylası’nda düzenlediği kahvaltıda ağırladı. Bağbaşı Yaylası’nda düzenlenen etkinliğe, Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Denizli Valisi Şükrü Kocatepe, Denizli Milletvekili Mehmet Yüksel, Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, Pamukkale Kaymakamı Veysel Beyru, Merkezefendi Kaymakamı Şükrü Görücü, Denizli Milli Eğitim Müdürü Mahmut Oğuz ve çok sayıda öğretmen ile okul idarecisi katıldı. Sabah erken saatlerde Bağbaşı Kent Ormanı girişindeki teleferikle 1400 metre rakıma çıkan heyet yaylada düzenlenen kahvaltıda bir araya geldi. Denizli Milli Eğitim Müdürü Mahmut Oğuz, burada yaptığı konuşmada, eğitim camiasına yapılan jestten dolayı çok gururlandıklarını belirterek, böyle bir tesisin Denizli’ye kazandırılmasından dolayı Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan ve ekibine teşekkür etti.

“Hayal ettik ve başardık”
Başkan Zolan ise, “Şükürler olsun hayal ettik, başladık ve kazasız belasız bu teleferiğimizi ve yaylamızı hizmete aldık. Denizlimiz dağları ve yaylaları konusunda çok zengin bir şehir. Ama maalesef bugüne kadar hep turizm dendiğinde Pamukkale, antik kentlerimiz ve diğer turizm alanlarımız öne çıktı. Biz istedik ki insanlarımızla dağlarımızı, köklerimizi buluşturalım istedik. Şükürler olsun Allah’ım nasip etti bugün buradayız. İnşallah beğenmişsinizdir” dedi. Teleferiğin tek fonksiyonlu olmasını istemediklerini işaret eden Başkan Zolan, şöyle konuştu: “Teleferiği sadece Denizli’yi seyredip inmek için değil ikinci üçüncü fonksiyonları olması gerektiğini düşündük. İşte devamında bu yaylaya gelerek hem çadır alanlarımızı oluşturduk hem ahşap evlerimizi. Onun yanında restoran kafemiz, yayla kebapçımız gibi insanlarımızın çocuklarıyla gelebileceği aynı zamanda piknik yapabileceği piknik alanları olsun istedik.”