Denizli Teleferik İle Kar Manzarası Bir Başka Güzel

Denizli Teleferik İle Kar Manzarası Bir Başka Güzel :Denizlililerin sosyal yaşantılarını daha da zenginleştirip, doğa ile iç içe ortamlarda vakit geçirmelerini sağlamak amacı ile Denizli Büyükşehir Belediyesi’nin hayata geçirdiği Teleferik ve Bağbaşı Yaylası, yine beyaza büründü.

Denizlililerin sosyal yaşantılarını daha da zenginleştirip, doğa ile iç içe ortamlarda vakit geçirmelerini sağlamak amacı ile Denizli Büyükşehir Belediyesi’nin hayata geçirdiği Teleferik ve Bağbaşı Yaylası, yine beyaza büründü. Bahar ayı olmasına rağmen kar keyfi yaşatan Bağbaşı Yaylası, 1400 metre rakımı ile bu yıl Denizli merkezin kar ile buluştuğu tek nokta oldu.

Denizli’yi turizmde bir adım daha ileri götürecek, Ege’nin en uzun teleferiğine sahip; Türkiye’de ise eşi benzeri olmayan Teleferik ve Bağbaşı Yaylası, pazar akşamı başlayan kar yağışı ile birlikte bir kez daha beyaza büründü. Bahar ayı olmasına rağmen ziyaretçilerine kar keyfi yaşatan Bağbaşı Yaylası, 1400 metre rakımı ile bu yıl Denizli merkezin kar ile buluştuğu tek nokta oldu. Yazın kavurucu sıcaktan bunalanların, kışın ise kar görmek isteyenlerin tek adresi olacak Teleferik ve Bağbaşı Yaylası, bahar ayında bir kez daha karla kaplandı. 1400 metre rakımda bulunan ve bu yıl Denizli’deki vatandaşların kar ile buluştuğu kent merkezine en yakın nokta olan Bağbaşı Yaylası, karla kaplı muhteşem manzarası ile bir kez daha büyüleyici görüntüsüne kavuştu. Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, Teleferik ve Bağbaşı Yaylası’nın Denizli’yi en büyük zenginliklerinden biri olan yaylalarıyla buluşturduğunu söyledi.

“Çok özel bir tesis”

Her gün binlerce vatandaşın misafir edildiği kompleks projeyi hayata geçirmekten bir kez daha mutluluk duyduğunu ifade eden Başkan Zolan, kış mevsimi boyunca Denizlililerin karla buluştuğu Bağbaşı Yaylası’nın bahar ayında da beyaz örtü ile kaplanmasının sürprizini yaşadıklarını söyledi. Teleferik ve Bağbaşı Yaylası’nı hizmete sunarken, “Yayla, yazın kavurucu sıcaktan bunalanların, kışın ise kar görmek isteyenlerin tek adresi olacak” dediklerini hatırlatan Başkan Zolan, şöyle konuştu: “Burası çok özel bir tesis. Türkiye’de eşi benzeri yok. Bahar mevsiminin ortalarına yaklaştığımız günlerde olmamıza rağmen insanımız çok kısa bir mesafedeki Bağbaşı Yaylamızda karla buluşmanın keyfini yaşayabiliyor. Bir kaç kilometre ileride günlük güneşlik bir hava varken 1400 metre rakımda karın keyfi var.”