Denizli’de Bağbaşı-Zeytinli yaylası teleferik hattı Tamamlandı

Denizli’de Bağbaşı-Zeytinli yaylası teleferik hattı Tamamlandı :Denizli Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan, Bağbaşı Mahallesi’nden Zeytinli Yaylası’na 6 dakikada ulaşımın sağlandığı teleferik projesi tamamlandı.

24 kabinin bulunduğu, bin 496 metre hat uzunluğuna sahip projenin tamamlanması dolayısıyla Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, resmi açılış yapılmadan önce gazetecilerle birlikte teleferikle Zeytin Dağı’na çıkarak bilgilendirme gezisi düzenledi.

Ayrı bir bakış açısı ve güzel bir yaşam biçimi yeni bir tercih olsun diye teleferik projesini başlattıklarını ifade eden Başkan Zolan, “Denizlimiz’in en büyük zenginliği dağlarımızla buluşmak, yaylalarımızla buluşmak üzere böyle bir teleferik projesi ortaya koymuştuk. Şükürler olsun, Denizlimiz’e ilkleri yapmaya devam ediyoruz. İlkleri gerçekleştiriyoruz. Söz verdik, yapıyoruz. Bugün gerçekten en mutlu olduğum günlerden birisi. Güzel bir projeydi. Burada vatandaşlarımız, dağlarda yaylalarla buluşacak. Yazın serinleyecek. Serinlemek için geleceğiz. Hem o kökümüz, özümüz olan yaylalarda buluşacağız. Kışın da Denizli her zaman kar almıyor. Burası bin 400 râkımlı bir yer. İnşallah kar görmeye, serinlemeye, o soğuğun şiddetini de hissetmeye geleceğiz. Yaz kış Denizlililerin hizmetinde olacak.” dedi.

Denizli’nin. sanayinin yanında aynı zamanda bir turizm şehri olduğunu vurgulayan Zolan, “Turizmimize ayrı bir nefes verecektir. Yayla turizmi anlamında da katkı sağlayacak; hem çadır alanlarımız hem ahşap evlerimiz hem de Denizli’ye çevre bölgeden gelen iç turizm ve dış turizmle ilgili, Denizli’nin çekim merkezi olma konusunda olağanüstü katkı sağlayacak. Tüm vatandaşlarımızı davet ediyoruz. Bir ay boyunca ücretsiz bir şekilde 6 dakikada çıkıyoruz teleferikle ve 24 kabinimiz var. Saatte bin kişi çıkabiliyor. Burası günde 7-8 bin kişiyi ağırlama kapasitesine sahip. Bin 496 metre hat uzunluğu var. Burada kafeteryalarımız var, restoranımız var, 30 tane de ahşap evimiz var. İnşallah onlarda, misafir gelecek insanlarımızın ağırlanmasını sağlayacağız. Aynı zamanda yazın da çadırımız olacak. Teleferik, buranın altyapısı, su depoları, arıtma tesisiyle beraber burada yapılan işler 38 milyon liraya mal oldu.” diye konuştu. Teleferik ve çevrede kurulan tesislerin çok özel olduğunu belirten Zolan, “Türkiye’de eşi benzeri olduğunu düşünmüyorum. Teleferiği yaparken biz sadece yukarı çıkılsın, Denizli’nin manzarası seyredilsin, tekrar inilsin diye düşünmedik. Teleferikle çıkıldığında hem Denizlimiz’in manzarası seyredilsin, sonra da yaylalarla buluşulsun. Orada yöresel ürünlerin de satışları olacak.” şeklinde konuştu.