Denizli’de ücretsiz teleferik kuyruğu

Denizli’de ücretsiz teleferik kuyruğu :Denizli’de tam anlamıyla teleferik çılgınlığı yaşanıyor. Denizli Büyükşehir Belediyesi’nin Bağbaşı Mahallesi’nden Zeytinli Yaylası’na uzanan bin 300 metre uzunluğunda, 24 kabinli teleferiğin bir ay ücretsiz olması, talep patlaması yarattı. Teleferik heyecanını yaşamak için sabahın erken saatlerinde itibaren bölgeye akın eden Denizlililer, bir kilometreyi bulan uzun kuyruklar oluşturuyor. Saatlerce beklemeyi sorun etmeyen vatandaşlar yılmıyor, azmediyor ve sonunda teleferik deneyimini tadıyor.

Bağbaşı Mahallesi’nden Zeytinli Yaylası’na uzanan Teleferik, 20 gün önce hizmete girdi. 1400 rakımlı Zeytinli Yaylası’na Denizli’yi izleyerek çıkmanın keyfini ve heyecanını yaşamak isteyenler için bulunmaz bir nimetti. İşte bu fırsatı kaçırmak istemeyen Denizlililer, sabahın erken saatlerinde Bağbaşı’na akın ediyor, oluşan uzun kuyrukta sıraya geçiyor.

VATANDAŞLAR MEMNUN
Çocuk, yaşlı, kadın, erkek binlerce vatandaş saatlerce sıra beklemekten hiç de şikayetçi değil. Bir daha bu fırsatı bulamayacaklarını düşünen Denizlililer, “Biz halimizden memnunuz. Belki de bir daha gelemeyeceğiz. Biz bu heyecanı yaşamak istiyoruz” derken, Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan ise, vatandaşların yoğun talebini gördükçe yerinde bir yatırım yaptıklarının farkına vardıklarını söylüyor.

GÜNDE 10 BİN KİŞİ TAŞIYORUZ
Yaklaşık 1.300 metre uzunluğunda ve 24 kabinli teleferik ile Zeytinli Yaylası’na günde 10 bin vatandaşı taşıdıklarını belirten Başkan Zolan, “Teleferik 20 gün önce hizmete girdi. 1 ay ücretsiz olacağını açıkladık. Bu sürenin 20 günü geride kaldı. Bu süre içerisinde 83 bin kişiyi taşıdık. Saatte 1.000, günde ise 10 bin kişi teleferiğe biniyor. Ben inanıyorum ki 2 günde bu sayı 100 binin üzerine çıkacaktır” dedi.

ÜCRET 5 LİRA OLACAK
Ücretsiz taşıma süresinin 10 gün sonra dolacağını ifade eden Başkan Zolan, “Ücretsiz binişlerin sona erecek olması önemli değil. Fiyat olarak her kesimden vatandaşın bu heyecanı yaşabilmesi için 5 lira olarak belirledik” diye konuştu.